De siste årene har Intersport Oppdal delt ut «Intersport Oppdal-stipendet» til ungdom i aldersgruppen 15–25 år, som har utmerket seg i sin idrett.

I år deles det ut stipend på til sammen 30.000 kroner, hvor hver utøver kan motta inntil 10.000 kroner hver. Kriteriene for å kunne motta stipendet er at søkerne må være medlem i en klubb som Intersport Oppdal har samarbeidsavtale med og dette gjelder da for Oppdal IL, Oppdal Sykkelklubb, Rennebu IL og Kvikne IL.

De som mottar stipend i år er Emma Tørhaug Brevad (15), skiskyting for Kvikne IL, Håkon Halseth (17), skiskyting for Rennebu IL, Andrea Gjønnes (17), skiskyting for Oppdal IL, Gaute Aalbu (16), sykkel for Oppdal SK, Mari Grøtli Svergja (15), langrenn/skiskyting for Kvikne IL og Håkon Myrmo (22), langrenn for Rennebu IL.

Satser mot NM-sprinten

Håkon Myrmo forteller til Opdalingen at han skal bruke pengene på å kjøpe nytt utstyr.

– Ambisjonene for den kommende sesongen er å satse på sprint. Målet er å gå kvartfinale i NM til vinteren, som arrangeres på Meråker. NM-sprinten går i fristil, så det er det jeg kommer til å satse mest på. Men i tillegg skal det arrangeres Norgescuprenn i klassisk, som jeg håper at jeg kan hevde meg i. Jeg håper å få gå kvartfinaler gjennom hele året, sier han.

Rennbyggen forteller at han kommer til å legge opp treningsøktene ganske likt som tidligere.

– På våren og sommeren blir det mye mengde slik at jeg får bygd opp et grunnlag. Til høsten kommer jeg til å jobbe mer spesifikt mot sprint og da blir det harde og korte skøyteøkter, sier han.

– Hvordan vil du beskrive treningsmiljøet på Berkåk?

– Jeg trener mye alene, for det er ingen andre seniorer å trene med. I tillegg er juniorene opptatt med videregående utenfor Rennebu. Men jeg er med å hjelper til med å trene de yngre og det synes jeg er veldig trivelig. Det er veldig motiverende å se at de synes det er gøy, sier han.

Selv er han glad for at Intersport Oppdal velger å støtte lokale utøvere.

– Når noen ser at du holder på, så er det ekstra motiverende å fortsette. Det er ikke enkelt å få samarbeidspartnere og derfor er dette stipendet kjærkomment, sier Myrmo.

Sesongstarten for rennbyggen blir på Beitostølen i høst, men før den tid blir det også et par sommerkonkurranser, som Toppidrettsveka.

- En ekstra motivasjon

Terje Volden forteller til Opdalingen at det er viktig å være med å støtte opp om lokale og fremadstormende utøvere.

– Dette stipendet kan være en ekstra motivasjon for utøverne. I den alderen er det mange som slutter og vi håper at et slikt stipend kan gjøre det vanskeligere å slutte. Vi har ingen tradisjon for å få fram toppidrettsutøvere i regionen hver sesong, men vi har flere som er på vei oppover, sier han.

Det er eierne i Intersport Oppdal som velger ut hvem som skal få stipendet.

– De som får stipend er stort sett i samme miljø som oss og vi følger med på hvordan det går med dem. Og det er veldig motiverende for oss, sier han.

Valgte sykkelen fremfor skia

Gaute Aalbu kombinerte både sykkel og langrenn for noen år siden. Men nå har han valgt sykkelen fremfor ski og han har ikke angret på det valget.

– Pengene kommer til å gå til nytt utstyr, for sykling er en dyr sport, sier han til Opdalingen.

Han har til nå satset mest på terreng, men han har planer om å satse både på terrengsykling og landevei. Denne sesongen sykler han sitt siste år i klassen M15-16, som regnes for å være en av de tøffeste gruppene.

– Konkurransen i klassen er veldig hard og det er et veldig høyt nivå blant de beste, sier han.

Sykkelsesongen er godt i gang og Aalbu forteller at det så langt har gått bra.

– Jeg har forbedret meg sammenlignet med i fjor og det er veldig motiverende. Målet i år er en topp fem plassering på NM på Lillehammer, sier han.