Orkla hadde vunnet samtlige av lagets ni første kamper i serien denne sesongen, før de gjestet bankbanen torsdag kveld.

Kampen gikk forholdsvis rolig for seg, med målsjanser begge veier. To minutter før full tid var stillingen 1-1. Oppdals første mål ble scoret av Marte Skarsheim.

Så tok det helt av knappe to minutter før full tid. Eira Haagensen handset inne i feltet og Orkla fikk straffe. Den ble satt i stanga. Et drøyt minutt senere ble Eli Skaslien spilt gjennom og felt bakfra. Straffe til Oppdal.

Ingen ville ta den, så den som fikk byrden på sine skuldre var synderen i andre enden av banen minuttet før, Eira Haagensen.

Og straffen ble satt kontant utenfor keepers rekkevidde, høyt inne ved venstre stolpe. Jubelscenene viste at dette var noe som åpenbart betydde mye for laget.

Det var ikke overraskende en blid Eira Haagensen som slo av en prat med Opdalingen etter kampen.

- Å sette den straffen var utrolig godt. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å ta den, men da ingen andre ville det heller, så ble det min oppgave, ler Haagensen, som bekrefter at hun var svært nervøs når hun gikk opp for å ta det som var hennes aller første straffe på A-laget.

- Hva tenkte du i sekundene før du tok den?

- Jeg tenkte egentlig ikke så mye. Jeg bare sa til meg selv at jeg måtte sette den.

Og det gjorde hun sikkert og ikke mange sekundene senere kunne oppdalsjentene slippe jubelen løs. Tre nye poeng blir værende i bygda, mens Orkla må reise tomhendte hjem til Orkdal.

Etter kampen fikk hun beskjed om at hun nå er lagets faste straffetaker, en rolle hun aksepterer.

- Men da må jeg trene på straffer, for det har jeg aldri gjort før.

Kampen i sin helhet er hun godt fornøyd med. Hun føler jentene klarte å spille deres eget spill slik de ønsker å spille det.

Oppdal klatret med denne seieren til en fjerdeplass på tabellen. Enkelte av lagene rundt Oppdal på tabellen har en kamp mindre spilt.

- Hva synes du om første halvdel av sesongen?

- Jeg synes vi har gjort det bra, særlig med tanke på at vi er et nytt lag. Vi er ganske fornøyde.

- Hva mener du med at dere er et nytt lag?

- Flere av oss kom opp fra jenter-17 i fjor. Vi har en ganske så ung tropp.

Deriblant en debutant i mål ved navn Mirja Renander, som alltid var våkent ute og plukket eller klarerte gjennombruddspasningsforsøkene som var for lange for bortelagets spisser.