En uheldig syklist måtte fraktes til St. Olavs med kragebeinsbrudd, flere knekte ribbein og en skadd lunge, etter å ha gått i bakken under Nerskogsrittet.

- En av deltakerne gikk i bakken og slo seg ganske bra. Det er snakk om både kragebein- og ribbeinsbrudd, sier Kjetil Værnes til Opdalingen.

Vedkommende ble raskt tatt hånd om av Røde kors, fram til ambulansen kom og hentet ham.

- Han ringte meg fra sykehuset i går kveld. Han må opereres for å fikse kragebeinet.

- Opplysningene vi har fått, sier at det også er snakk om en punktert lunge?

- Jeg fikk ikke noen full diagnose da jeg snakket med han, men jeg vet han fikk seg en kavring i den ene lungen. Det er for så vidt helt vanlig når du knekker flere ribbein. Heldigvis hørtes han ut til å være i fin form og ved godt mot i går kveld.

- Vet du hvordan ulykken skjedde?

- Det er litt typisk når du kjører ned en bakke, så kommer det en sving og du ligger ut mot kanten av vegen hvor det er løs grus. Det er hardt der hjulspora er, men ellers er det mye rullegrus i veibanen.

Arrangørene gjorde deltakerne oppmerksom på nettopp rullegrusen like før startskuddet for rittet gikk ved Granasjøen.

- Dette er noe vi gjør oppmerksom på hvert år, når det er så tørre forhold som det var i år. Men når folk får startnummer på brystet, så blir de gjerne litt ivrige. Det er sånt som skjer. Vi har vært forskånet for sånne uhell så langt. Han fikk seg en bra smell. Dette viser nødvendigheten av å ha Røde kors plassert på riktig plass i løypa. De var rett i nærheten av hvor uhellet fant sted og de tok seg raskt av den skadde, sier Værnes.

Den skadde syklisten fortalte Værnes at han var godt fornøyd med hjelpen han fikk fra Røde kors.