Det er nå klart at Simen Hårstad, Rennebu Il, de neste sesongene blir med i en fem-mannsgruppe, bestående av talenter som er blant landets fremste unge utøvere i skiskyting. Samtlige er 19 år gamle, og alle er de nylig uteksaminert fra skiskytterlinjen på Lillehammer videregående skole.

Sist søndag var trenere, utøvere samt Roar Aarhaug i Hugaasgruppen, samlet i Rennebu for å planlegge kommende skiskyttersesonger. Det er Aarhaug, som daglig leder av Hugaasgruppen, som nå går tungt inn som sponsor for løperne, og navnet på gruppen er da også Team Hugaas.

Fem-manns gruppen består av Simen Hårstad, Rennebu, Odin Garli, Soknedal (Midtre Gauldal), Jo Brøste Nørstegård, Lesja, Johan-Olav Smørdal Botn, Stårheim og Eirik Kjøl Tornes, Molde.

Team Hugaas får Kjell Ove Oftedal, tidligerer landslagstrener med bred kompetanse, som fysisk trener, mens Erland Thomassen, utdannet idrettspsykolog, får ansvaret for den mentale delen av treningen.

Rennebus egen Olav Hårstad blir skytetrener for teamet, og Hårstad forteller om bakgrunnen for satsingen.

- De er litt sårbare når de forlater videregående, og på grunn av endringer fra forbundet, ble det vanskelig å få samlet alle i en gruppe. De ville helst ikke splittes, og ville da helst forsøke å danne sitt eget team. Nå vil alle fem å bo i Lillehammer, og kan fortsette å pushe hverandre, sier han.

Hårstad mener bestemt at guttene har i seg det som kreves for å nå langt som skiskyttere.

- De kan godt slå landslagsløperne allerede i kommende sesong, vel og merke hvis de vil det selv. Det er jeg ikke i tvil om, sier han.

Teamet legger opp til samlinger hver 3. eller 4. uke utover sommeren og høsten. Her kan de hjelpe hverandre slik at hver enkelt blir best mulig.

- De er nødt til å unne lagkameraten suksess. Skiskyting er en individuell idrettsgren, men samtidig er det motiverende og en veldig styrke å være en del av et lag. Ikke minst i treningsperiodene er det viktig at de kan pushe hverandre, understreker Hårstad.

Selv vil han ikke spå hvem av femkløveret som kommer til å gjøre det best på standplass og i sporet i tiden fremover. Men potensialet er han ikke redd for.

- Fire av utøverne har vunnet Norgescupen og en har vunnet Norgesmesterskapet. De har faktisk en del medaljer fra NC og NM tilsammen, så emnene er så avgjort der, sier han.