Norges Rytterforbund har tatt ut følgende ekvipasjer til nordisk mesterskap i dressurridning på Linnesvollen Hestesportsenter i Lier i Buskerud i tiden 28. juni til 1. juli.

Fra Oppdal Hestesportklubb er Emma Løkken (13) tatt ut i klassen children med hesten Katholm’s Minot. 13-åringen har tatt store steg den siste tiden og i mai ble hun tatt ut til sitt første internasjonale stevne, da Nordisk Baltisk mesterskap i dressur på Sørlandsparken Ridesenter i Kristiansand ble arrangert.

Nå får hun muligheten til å vise fram hva hun kan når nordisk mesterskap i dressurridning arrangeres i Lier til helga. Hun har i tillegg fått billett til EM, som arrangeres andre uka i juli.

– Hun er tatt ut til å ri i Childen-klassen – for ryttere til og med et året de fyller 14 år. Det blir en periode med mye store konkurranser for den velridende frøkna, sier Anton Granhus, kommunikasjonsrådgiver i Norges Rytterforbund.

– Det er veldig artig å bli tatt ut og for meg kommer det til å bli en helt ny opplevelse som jeg kan lære mye av. Jeg kommer til å bli mange erfaringer rikere etter de to mesterskapene, sier hun til Opdalingen.

- En stor dag

I mai vant hun sitt første internasjonale stevne. Det synes hun selv var veldig stas.

– Det var veldig gøy da de spilte nasjonalsangen. Hele den dagen gikk veldig bra og hesten hadde gått bra, sier hun.

At hun skulle få delta i to store mesterskap denne sesongen, hadde ikke trodd i forkant av denne sesongen. Hun forteller at de hadde et mål om å ri NM (norsk mesterskap) og at de hadde en plan om å satse på children-klassen.

– Det gikk veldig bra på første stevne og hun hadde to gode program. Og da turte Norges Rytterforbund å ta henne ut på grunn av det ene stevnet og de resultatene hun hadde fra i fjor, forteller mor Louise Almlund Løkken.

– Hva tenker du om konkurransen?

– På nordisk er det mange gode svensker som skal i aksjon og i EM skal jeg konkurrere mot flere land og det er mange fra de andre landene som har gjort det bra. Det blir veldig spennende å se hvordan det vil gå, sier 13-åringen.

Fokus på at programmet sitter

Framover kommer de til å trene på programmet fram mot nordisk mesterskap. Det er kun en uke fra siste stevnedag på nordisk til veterinærsjekk i EM, så etter at nordisk er over, reiser de til Tyskland for å være der noen dager, før de reiser videre til Frankrike.

– Mamma hjelper meg veldig mye med treningen, sier 13-åringen.

– Hva er målet ditt i de kommende mesterskapene?

– Det er å få gode og jevne runder, sier hun.

Louise Almlund Løkken er veldig stolt over at datteren har sikret seg plass i de to store mesterskapene.

– Emma har et konkurransehode og det er veldig gøy at hun ble tatt ut, sier hun.