EM og VM har vært hovedmålene for Botten denne sesongen. Til helga og i oktober står han på startstreken i henholdsvis EM og VM i hinderløype.

- EM nærmer seg med stormskritt. For at jeg skal klare å hevde meg i de store mesterskapene, må jeg bare fortsette å fokusere på det jeg holder på med. Opplegget jeg har holdt på med den siste tiden har fungert og sammen med treneren min Geir Karlsen så har vi lagt opp til mye god trening som vi kommer til å fortsette med, sier han.

Årets løype er på 15 kilometer. Han reiste til Danmark og Esbjerg torsdag og fredag skal ham bruke på å lade batteriene og på å inspisere løypa.

- Dette kommer til å bli sinnsykt hardt. De tidligere konkurransene jeg har deltatt på kan ikke sammenliknes med dette. Jeg fikk se en video av noen av hindrene tidligere denne uka og der er det et par hinder hvor jeg må over et par slengpunkter på et par meter i lufta, og det er jeg veldig spent på hvordan vil gå. Men jeg tar denne opplevelsen som en utfordring og som trening, sier Botten til Opdalingen.

- Hvordan kjennes formen ut?

- Formen er utrolig bra og jeg har aldri vært i så god form, sier han.

På lørdag skal oppdalingen konkurrere i en av de siste gruppene som starter på lørdag. Det er meldt kjempevær og varmt i Danmark når Botten skal begi seg ut i EM-løypa i Esbjerg.

- Målet er å klare alle hindrene

Selv om Botten er klar på at dette kommer til å bli en hard konkurranse, så har han et mål om å gjennomføre uten å miste båndet på håndleddet.

- Bommer du på et hinder i EM er du ute og da har du ikke sjangs til å kjempe om topp-plasseringer. Jeg håper jeg kan få ei bra plassering og jeg har et mål om å bli blant de ti beste i klassen. Drømmen er selvfølgelig å være høyere oppe på resultatlistene, men vi får se hvordan det vil gå. Løypa er teknisk krevende, men jeg har ikke reist til Danmark for å gjøre noe halvveis. Jeg går all-in, så får det briste eller bære, sier han.

Med seg til Danmark skal han ha med seg treneren Geir Karlsen. Han har hjulpet Botten fram mot de siste konkurransene og det er han som har lagt opp utholdenhetstreningene og crossfitøktene til Botten.

- Det blir utrolig godt å ha han med nedover. Han har vært til veldig stor hjelp de siste årene, sier Botten.

Støtte fra sambygdinger

Å delta i et så stort mesterskap, koster en del. Budsjettet for to personer er på cirka 10.000 kroner. I tillegg til sponsorer, har Botten henvendt seg til venner og bekjente via Facebook, hvor de kunne støttet han økonomisk.

- Engasjementet har vært utrolig bra og det er svært gledelig å se at så mange ønsker å være med å støtte meg. De følger med på det jeg holder på med, sier han.

I oppladning til dette mesterskapet, har han fått bygd sin egen, lille lekepark like utenfor inngangsdøra.

- Jeg synes det er utrolig artig å holde på med dette og å få satt opp en slik klatrepark, har jeg tenkt på i mange år. Det er stadig nye punkter som kommer opp som jeg kan leke meg med, sier han.