Til helga er det duket for NM i terrengsykling på Lillehammer. Det skal konkurreres i rundbane på lørdag og sprint på søndag. Fra Oppdal sykkelklubb er det en solid delegasjon som skal nedover.

De som er påmeldt fra OSK er Edvard Flå (M8-9), Emil Fagerhaug (M14), Gaute Aalbu (G16), Inga Jamtseter Holum (K6-7), Johan Jamtseter Holum (M15), Ludvig Flå (M6-7), Jonas Håvimb Sperstad (M6-7), Maren Skreen Vognild (K14), Markus Skreen Vognild (menn junior elite), Oda Jamtseter Holum (K11-12), Oskar Hage (M11-12) og Peder Hage (M8-9). Sigurd Mellemsæter, som også er fra Oppdal, men sykler for Lillehammer CK, er også påmeldt til NM i klassen menn senior elite.

– Det kommer til å bli ei trivelig helg

Leder i sykkelklubben, Terje Vognild, synes det er stas at det er så mange som er påmeldt.

– I år er det mange under ti år som er med og det begynner å komme opp flere syklister og det er veldig gledelig, sier han.

Han forteller at det er stabilt 20–30 unger på trening, men at de sliter med å få dem med på konkurranser.

– Som regel så arrangeres konkurransene på sørsiden av fjellet og det blir langt å kjøre. I år arrangeres NM på ei helg som er i nærheten av ferie for mange, i tillegg til at det ikke er så langt å kjøre til Lillehammer fra Oppdal, sier han.

– Hvilke forventninger har du til helga?

– Sosialt tror jeg det blir kjempebra. Vi er mange som skal bo på turistsenteret på Lillehammer og da vil vi bli boende i nærheten av hverandre. Fra 16 år og nedover sykler alle i separerte klasser. Gaute Aalbu i M16-klassen kan ha en bra mulighet på pall og jeg tror Johan Jamtseter Holum, som sykler i M15, som er den desidert tøffeste klassen, fint skal klare topp ti. Men det er mange som kan gjøre det bra, så det blir veldig spennende å se hvordan det vil gå i helga for samtlige, sier han.

Satser mot U6 i Sverige

Markus Skreen Vognild har slitt med sykdom den siste tiden og NM landevei i Sandefjord ble ingen opptur for oppdalingen. I utgangspunktet skal han stille til start på sprinten under norgesmesterskapet i helga.

– Menn junior elite og menn senior elite blir slått sammen til en klasse under sprinten. Men ut ifra tidligere sprintresultat kan han ha en sjanse til å kjøre seg videre fra prologen, sier Vognild.

Lillesøster Maren skal også delta i NM til helga og hun forteller til Opdalingen at hun er spent på hvordan helga kommer til å bli.

– Sesongen startet veldig bra, før det gikk litt nedover. Men siste runde i Norgescupen var min beste denne sesongen, sier hun.

Maren kjører til vanlig i klassen K13-14, men i helga skal hun konkurrere i K14. Hun forteller at det bruker å være et høyt nivå blant dem som deltar.

– Formen kjennes OK ut og fram mot avreise blir det trening hver dag. Vi reiser nedover til Lillehammer på torsdag og fredag skal vi bruke dagen på å trene i NM-løypene, sier hun.

Om to uker reiser familien Skreen Vognild til Sverige for å delta på U6. Sykkelarrangementet går av stabelen i Tidaholm i Sør-Sverige.

– Jeg har fått litt mer sansen for landeveissykling, så det blir veldig spennende å teste meg opp mot andre i min klasse i Sverige. Men der er det et veldig høyt nivå, sier hun.