Høsten 2013, bare 15 år gammel, meldte Arne Gunnes overgang til Byåsen for å prøve seg på et høyere nivå. Oppholdet i Trondheim har i stor grad vært en sportslig suksess for talentet, men nå trapper han likevel ned og er igjen tilbake i moderklubben.

Tidligere denne uka ble det nemlig klart at han forlater 2. divisjonslaget Nardo midt i sesongen og vender tilbake til sine gamle lagkamerater i Rennebu. Overgangen er formelt i boks, hvilket betyr at Arne kan ikle seg den oransje drakta allerede til helgas bortekamp mot Brekken.

Det betyr også at han blant annet gjenforenes med lillebror Ole, som på sin side returnerte til moderklubben etter et opphold i Byåsen Toppfotball.

Arne forklarer selv klubbskifte med dalende motivasjon for toppfotball.

– Jeg har brukt mye tid de siste fem årene og har mistet litt motivasjon underveis. Jeg har tenkt på dette en stund, og når jeg først bestemte meg, var det i hvert fall ingen tvil om hvilken klubb jeg ville spille for, sier han.

Selv med forrige sesongs klubbytte fra Byåsen til Nardo, slet Arne med å motivere seg for toppfotballen.

– Det gikk egentlig bra, og jeg scoret mange mål, men det hjalp liksom ikke. Nå ønsker jeg å ha det artig og få igjen lysten på fotball, men det betyr ikke at det blir ferie å spille for Rennebu heller. Jeg vil gjerne bidra og kanskje dra med meg resten av laget til å heve nivået enda et hakk, både på trening og i kamp, sier han.