Jo Sondre Aas (29) fra Grindal, med en fortid i Orkla, Rosenborg, Moss, Ranheim samt det norske landslaget, er i dag kaptein for OBOS-klubben Levanger. Kjører vi fra Grindal i retning Berkåk, kommer vi etter hvert til Skjervgrenda på Stamnan. Det er her brødrene Vegard (30) og Ivar Skjerve (27) kommer fra, og felles for trekløveret, er at de trådte sine barnefotballsko i Rennebu før de søkte lykken utaskjærs.

Vegard Skjerve har også spilt for Rosenborg, og har i likhet med ett år yngre Aas spilt landskamp for Norge. Vegard er i dag kaptein og en levende legende i Tippeligaklubben FK Haugesund, mens lillebror Ivar, etter opphold i Rosenborg, Stjørdals-Blink samt to sesonger i Islandske Selfoss, de siste årene har prioritert utdannelse og jobb.

Det er altså tre spillere fotballinteresserte rennbygger nærmest sikler etter å få oppleve ikledd moderklubbens oransje trøye - og da helst samtidig. En drøm som fikk ny næring, etter at klubbens fjerde "utenlandsproff", Arne Gunnes (20), nylig valgte å forlate 2. divisjonsklubben Nardo til fordel for Rennebu.

Fra før er tidligere Stjørdals-Blink profil Ola Andreas Hoel forlengst blitt Rennebuspiller igjen, så i tillegg til resten av dagens spillere på et godt 5. divisjonslag, ville det jo vært et fryktinngytende mannskap Olav Stavne og Håvard Hårstad Meslo kunne mønstret. Sånn i teorien, om ikke annet.

Mye tyder imidlertid på at det blir med drømmen, i hvert fall enn så lenge.

- Jeg har ikke tenkt så mye på akkurat det, selv om jeg følger godt med på det som skjer i Rennebufotballen, sier Jo Sondre.

Aas berømmer det arbeidet Hårstad Meslo gjør med seniorfotballen i hjembygda, men sier samtidig at det er viktig at klubben finner ut hva man vil med fotballen.

- De bør absolutt tenke på hvor de finner det naturlig for en klubb som Rennebu å være i divisjonssystemet. Uansett er det viktig å sette litt krav, og å få spillerne til å prøve og bli så gode de kan. Det som i hvert fall er bra, er at de er 20 spillere på hver trening, i stedet for åtte, ni stykker, sier han og forteller at han snakker jevnlig med sin gamle lagkamerat fra aldersbestemt fotball i hjembygda.

Vegard Skjerve har på sin side nylig takket nei til ny kontrakt med FK Haugesund, og mye tyder på at familien bytter ut Haugalandet med Trøndelag etter sesongslutt.

- Jeg har heller ikke tenkt så mye på dette, men om jeg skal avslutte karrieren i Rennebu, avhenger det helt på opplegget. Jeg har planer om å kutte ned på fotballen, blant annet for å få bedre tid med familien. For meg er det ikke særlig fristende å sette seg i bilen en fredagskveld for å reise til for eksempel Tynset. Blir jeg med, blir det i tilfelle på mine premisser, understreker veteranen.

Vegard er heller ikke fremmed for å fortsette enda noen år på høyt nivå.

- Hvis den rette muligheten oppstår, kan det godt hende. Så langt har jeg ikke hørt noe, så mye tyder på at jeg legger opp og at vi flytter til Rennebu etter sesonslutt, sier han.

Ivar skal etter hvert ta over hjemgården, og er for tiden på leting etter bopel i Rennebu. Han er utdannet vernepleier, og starter i ny jobb på Støren i september. Men et nytt comeback (han spilte for Rennebu i 2013-sesongen, da han dannet et fryktinngytenede tospann med Arne Gunnes), er han uansett ikke så sikker på er aktuelt.

Selv om lysten kan være der.

- Jeg blir kanskje med på treninger når det passer, men jeg sliter fortsatt med knærne, så jeg vet ikke om det blir til noe mer, sier den fremtidige gårdbrukeren.

Jo Sondre har tenkt å dra veksel på erfaringene han har opparbeidet seg etter et langt fotballiv også i fremtiden, men da kanskje vel så mye fra sidelinjen som på banen. Han innrømmer at han først og fremst går med en trener i magen, men forstår at ønsket om et comeback i Rennebu er stort blant sine fotballinteresserte sambygdinger.

- Jeg synes jo også at det hadde vært artig å samle alle som har vært ute, og skjønner godt at noen har lyst til å se oss spille sammen for Rennebu igjen, sier han.

Det er ikke bare fotballen, men også interessen for friluftsliv, jakt og fiske trekløveret har til felles. Vegard Skjerve får i så måte det siste ordet i denne omgang.

- Jeg har mer lyst til å ta en stor laks, sier han.