Oppdal ILs to skihoppere, Solveig Svorkmo-Lundberg (14) og Sigurd Svorkmo-Lundberg (13), har nettopp kommet tilbake fra en ukes samling i Midtstulia, det nasjonale rekruttanlegget for skihopping i Norge.

Der har årets Konica Minolta Storsamling vært avholdet. Dette er et arrangement som samler de aller fleste skihoppere i Norge fra 8–18 år. Landslagsgruppene, med landslagstrener Alexander Stöckl i spissen, har vært trenere. Samlingen inneholder både hopping og barmarkstrening, samt økter med styrke- og bevegelsestrening innendørs og utendørs.

Både Solveig og Sigurd var storfornøyde med uka. Det er femte gangen de deltar på Storsamlingen, og dette har vært et av årets høydepunkt hver gang.

– Uka har vært helt spesiell. Det var veldig varmt, mye bading, og helt fantastisk, forteller Solveig Svorko-Lundberg til Opdalingen.

Viste stor fremgang

Hun forteller at hun har hatt stor framgang denne uka.

– Jeg hoppet ny personlig lengderekord på 32 meter og hoppet i en K60- bakke, som er ny bakkestørrelse for min del. Jeg har hatt det både hyggelig og gøy med andre hoppere fra Trøndelag og resten av landet, sier hun.

Hun har vært med på fem samlinger tidligere og årets samling var den beste hun har vært med på.

- Jeg elsker å hoppe

14-åringen legger ikke skjul på at hun den siste tiden har blitt veldig fan av høyder og ting som minner om å fly. Hun har holdt på med skihopping siden hun var liten, i rundt 10 år, så det er har blitt en del av henne og oppveksten hennes.

– Jeg elsker å hoppe. Jeg kjenner ingen større mestringsfølelse enn når jeg er i hoppbakken. Hver trening tøyes både grenser og smilemuskler. Det er et avbrekk fra hverdagen hvor jeg kan kose meg, sier hun.

– Hva er det beste med skihopp?

– Å peke på det beste med skihopp er nesten umulig. Men om jeg skal trekke fram noe, må det være den enorme gleden jeg føler av å ha hoppet i en ny bakke og fellesskapet som skapes på toppen av bakken, sier hun.