Salomon Xreid regnes som Norges tøffeste løp. Løpet er organisert av Xreid Norway, som tar sikte på å skape et løp som gir deltakerne sterke opplevelser i fantastisk norsk natur. Årets løp foregikk i Jotunheimen og var på rundt 105 kilometer.

Kristoffer Nonstad fra Oppdal deltok også i fjor og da var målet å fullføre. I år løp han inn til en knallsterk 27. plass.

- Jeg vil oppsummere løpet som nesten perfekt disponert. Jeg tok det rolig i starten, kanskje for rolig, for så å øke og pushe etterhvert. Var påpasselig med næring og drikke, og følte meg faktisk pigg hele løpet gjennom. Kroppen responderte helt optimalt, forteller han til Opdalingen.

Da han krysset mållinja, ble han nummer 27 av 244 startende. Han sier at det var fantastisk å løpe inn til en så god plassering.

- Det viser bare at treningen som legges ned fungerer, og at man stadig tar steg nærmere eliten. Hadde aldri håpet på en sånn plassering før start, så det er ekstra stas å levere en god prestasjon også resultatmessig. Når man ser på hvem som deltar på slike løp, skjønner man at man faktisk begynner å bli ganske godt trent, og det er gøy, sier oppdalingen.

Han tok med seg flere erfaringer fra fjorårets løp til årets.

- Erfaringen fra i fjor, var at dette faktisk lar seg gjennomføre, kroppen klarer faktisk å jobbe så lenge. Igjen visste jeg at i år skulle jeg løpe raskere, så på den måten sa jeg hele tiden til meg selv at det var "lettere" i år, uten at det var det. Men mentalt kan det være forskjellen på å lykkes og ikke. Jeg brukte positive tanker hele veien, og tanken på å noen gang gi seg, brukte jeg ikke en kalori på, sier han.

- Gjorde du noe annerledes i dette løpet og hvordan la du opp treningen i forkant av dette løpet?

- Det jeg gjorde annerledes i år, var at jeg skulle gjennomføre på best mulig tid. I fjor var det kun snakk om å komme seg til mål, sier Nonstad.

Videre forteller han at han ikke har trent spesifikk til dette løpet. Han fikk også en kjedelig skade som holdt han ute fra løping de siste to månedene med en avrevet muskel i låret.

- Men grunnlaget er lagt på lange og bratte fjellturer med mange høydemeter, langrenn og randonee om vinteren, samt sykling og løping ellers. Blant annet trener jeg mye på ferie og fritid, da har jeg tid til å logge de virkelige gode og lange øktene, som for eksempel en skitur i alpene på godt over 3000 høydemeter. Jeg har også syklet hjem til og fra Oppdal-Ålesund, og trives godt når timene bare tikker og går, sier han.

- Hva er det som motiverer deg til å være med på sånne tøffe konkurranser?

- Dette er det beste jeg vet, min absolutte favoritthobby og aktivitet. Jeg elsker å være i fjellet, og med løping blir det rett og slett mitt "happy-place". Å det å få lov til å konkurrere i tillegg, så går det ikke an å ikke melde seg på. Jotunheimen og område disse løpene arrangeres i, er også en bidragsyter til at man blir med. Man får sett utrolig mye flott norsk natur, sier han.

Og han har også planer om å stille til start også neste år.

- Så lenge jeg holder meg skadefri, så kan jeg nesten garantere at du ser meg på startlisten til Xreid 2019. Da er målet topp 20, sier han.