Johan Ansnes startet karrieren i Strindheim i 2015 og der har han vært i tre år. Men forrige uke ble det klart at oppdalingen nå har bestemt seg for å forlate Strindheim etter tre år. Han skal flytte til Oslo og starte på studier ved Norges idrettshøgskole (NIH).

Strindheim skriver på sine nettsider at oppdalingen har de siste tre årene lagt ned en enorm innsats for klubben både på og utenfor banen.

– En dedikert ung mann

– Johan er en fantastisk dedikert ung mann som har hatt en meget fin utvikling gjennom sine år i Strindheim. Men alt har sin tid, og nå er tiden inne for videre studier og en hverdag uten trening på Myra for Johan, skriver Strindheim Toppfotball.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Strindheim. Det har vært en tid fylt med oppturer og nedturer, og vært veldig utviklende, sier han til Opdalingen.

Ansnes forteller at de to nedrykkene har vært kjipe. Men det har også vært mange artige enkelt seire og at han har blitt kjent med mange fine og dyktige folk som har lært han mye og passet godt på han.

– Dessverre har jeg hatt litt for mange skader til at jeg har fått den utviklingen som jeg så for meg i forkant av overgangen. Men jeg angrer ikke i det hele tatt på at jeg valgte Strindheim for tre år siden, sier 18-åringen.

– Jeg har tatt store steg

– Hvilke høydepunkter vil du trekke fram fra tiden i Strindheim?

– Høydepunktene slik sportslig sett må være da jeg sendte juniorlaget videre i NM med to strafferedninger i en straffekonk i fjor. Ellers sitter også møtene med Rosenborg sitt A-lag igjen som gode minner og artige opplevelser, samt det å bli tatt opp i A-laget i fjor vår, sier oppdalingen.

Fra 2015 og frem til nå forteller Ansnes at han har tatt store steg som spiller, til tross for at han har slitt med en del skader.

– Jeg har tatt store steg på den fysiske biten. Samt at jeg har utviklet meg som keeper på alle ferdigheter, og da spesielt på strek. Jeg har også det siste året utviklet det psykiske aspektet med å stå i mål ettersom jeg nesten ikke rører ballen når laget har fungert så godt, sier han.

Ansnes var også en del av det historiske laget til Oppdal G14, som i 2013 klarte det ingen lag fra Oppdal hadde klart før; de sikret seg en finaleplass i A-sluttspillet i Norway Cup. Det ble derimot ingen seier i finalen, hvor de møtte en tøff motstander og tapte 5-1.

Retur til Oppdal?

Når oppdalingen setter snuten mot hovedstaden, er det primært for å studere trening, helse og prestasjon på NIH.

– Jeg har ikke funnet meg noe fotballag der nede ennå, men det kan fort skje. Jeg må se litt hvordan den ny hverdagen blir rett og slett, sier han.

– Hva tenker du om å returnere til Oppdal fotball en gang i framtiden?

– Jeg kommer helt sikkert til å returnere til Oppdal fotball en gang, men om det blir som spiller er vanskelig å si. Det spørs når jeg flytter tilbake og hvor ferden går videre. Men at jeg en gang i fremtiden, enten spiller eller som trener blir involvert i Oppdal fotball igjen, er jeg ganske sikker på, sier han.