Mandag 23. juli går startskuddet for NM i pistolskyting ved skytebanen i Oppdal. Stevnet varer til fredag 28. juli.

- Per dags dato er det påmeldt rundt 2200 starter, fordelt på 500 skyttere fra hele landet. Det blir rimelig heftig. Det blir uten tvil sesongens høydepunkt, sier Arvid Øiamo i Oppdal pistolklubb.

Pistolklubben har alliert seg med Støren sportsskytterklubb og Sunndal pistolklubb på arrangørsiden.

- Dugnadsvilligheten i Oppdal er ikke det den en gang var. Derfor er vi helt avhengig av, og svært glade for, hjelpen vi får fra klubbene fra Støren og Sunndal.

De tre klubbene har hjulpet hverandre de siste gangene det har blitt arrangert NM her i dalføret.

- Hvordan blir det å ta imot hele 500 deltakere?

- Det går bra det. Deltakerne har ordna seg med boplasser rundt om på hotell, motell og campingplasser i bygda. Vi har også en liten skyttercamp oppe ved skytebaneanlegget, hvor en del av deltakerne blir boende denne uka.

Det skal konkurreres i flere klasser fordelt utover uka - magnum I og magnum II på mandag, spesial pistol og revolver på tirsdag, militær på onsdag, revolver på torsdag, fin på fredag og grov på søndag.

- I løpet av uka skal det kåres hele 33 norgesmestere. Det er nesten litt for mange, ler Øiamo. Klubben har allerede vist fram de 99 NM-medaljene de har liggende klare på deres Facebook-sider.

Dette er niende gang Oppdal pistolklubb arrangerer NM, medregnet både felt- og bane-NM.

- Hvordan ligger dere an nå, ni dager før stevnet starter?

- Vi ligger ganske bra an. Det meste er allerede på plass. Vi har jobbet så godt som daglig for å få det ting på plass i forholdsvis lang tid. Vi er noen få ildsjeler som virkelig brenner for å få til dette arrangementet.

Om en ukes tid kommer det folk fra Støren og Sunndal for å hjelpe til med de siste forberedelsene på løypa.

Løypa består av ti standplasser. Hele området ved skytebanen brukes under mesterskapet. Deltakerne deles inn i grupper på 15 mann, som får skyte 60 skudd på hver standplass.

Dersom noen ligger likt etter de innledende skytingene, blir det omskyting for medaljene senere på dagen.

- Publikum er hjertelig velkomne. Dette kan bli ganske så spennende, tror Øiamo, som oppfordrer publikum til å ta med seg hørselvern, da pistolskytinga naturligvis kommer til å lage en del lyd.

- Hvordan er dine forventninger foran Norgesmesterskapet?

- Det er flere fra vår klubb som deltar. Jeg har nok litt ekstra forventninger til juniorene våre, som har gjort det bra. Vi har et par juniorer som har tatt gull i feltskyting tidligere, sier Øiamo.

Oppdal pistolklubb har i dag en medlemsmasse på cirka 100 personer, selv om på langt nær alle er aktive skyttere i dag.