Ordfører i Rennebu, Ola Øie, fikk med seg at kollegaen i Oppdal, lå i hardtrening foran den annonserteordførerduellen under Landskyterstevnet i Stjørdal.

Rennebusrepresentant i den prestisjetunge konkurransen, har uttalt til Opdalingen at han på ingen måte hadde planer om å gjøre det enkelt for Kirsti Welander.

Lørdag falt avgjørelsen, og i forhold til nevnte duell mellom Rennebu og Oppdal, måtte sistnevnte denne gang finne seg i å spille andrefiolin. Ola Øie fikk nemlig betalt for godt forarbeide, og skjøt imponerende 240 poeng, bare slått med ett fattig poeng av kollega Jan Håvard Refsethås fra Holtålen. Det holdt til tredjeplass i den beintøffe konkurransen.

Kirsti Welander på sin side sikret seg 218 poeng, og havnet på 26. plass av de 36 som stilte opp i konkurransen. Welander kan likevel si seg fornøyd med at hun banket selveste statsråd Jon Georg Dale. Landbruks- og matministeren ble nemlig nummer 31, med 207 poeng.

- Dette var jammen nære på. Jeg er nok litt for uerfaren når det gjelder å justere siktet etter vinden, men bare ett poeng bak vinneren er jeg godt fornøyd med, sier Ola Øie, trygt tilbake fra standplass.

Øie er kjent som et konkurransemenneske, så når han først stiller opp, er det for å vinne. Det holdt altså ikke helt i dag, men det var ikke langt unna.

- Vi var tre skyttere som havnet ett poeng bak Refsethås, men jeg hadde faktisk flere innertiere enn han. Så med ett poeng til, så..., sier han, nesten like blid.