Sigurd Mellemsæter gikk til topps under fjorårets arrangement og i dag knivet han lenge om seieren mot Knut Erik Nesteby (Savalen SK/Ahlsell Cube). De fulgte hverandre gjennom løpet og opparbeidet seg en ledelse til nummer tre, som var Ola Kjøren (Stiftstaden SK Trondheim).

På oppløpet var det Nesteby som var sterkest og som vant knepent foran oppdalingen.

- Det ble et sliteritt. Nesteby la seg foran og tråkket jevnt hele veien, men jeg klarte å henge på. Men da vi kom til spurten hadde jeg ikke nok krefter til å ta han, sier Mellemsæter til Opdalingen.

- Hvordan vil du beskrive løypene?

- De har gjort en veldig bra jobb med å legge til nye partier. Løypa har holdt seg fin, men det var en del våte dammer og rent teknisk synes ikke jeg den er så vanskelig. Men det er en veldig bra løype, sier han.

Oppdalingen har fått testet løypa et par runder i forkant av dagens sykkelritt.

- Jeg hadde nok den fordelen den første runden, men jeg viste bort alle godsporene på den runden, så da hadde jeg ikke noe mer fordel, sier han.

- Hvordan er det å sykle på hjemmebane?

- Det skjer ikke så ofte, så det er veldig artig. Det var mye folk rundt hele løypa og det var god stemning. Det er utrolig stas å sitte i gruppa og vite at mange heier på det. Det gir en ekstra motivasjon, sier han.

Birken neste

Om to uker går Birkebeinerrittet av stabelen. For Mellemsæter er det hans store mål for sesongen.

- Jeg legger ikke skjul på at jeg har nedprioritert formen til Sykkelenern for å være i bedre form til Birken. Framover blir det mye hardtrening og fokus på å prikke formen, sier han.

I fjor ble han nummer tre i Birkebeinerrittet og målsetningen i år er ikke dårligere.

- Om jeg klarer å henge med over til Sjusjøen, så kan alt skje derfra og inn. Den kommende uka blir det bra med mengdetrening og hardøkter, før jeg roer ned den siste uka før rittet. Da må jeg få opp overskuddet og formen, sier han.

Første jente over målstreken

I distansen 17 kilometer aktivt ungdom var det Maren Skreen Vognild som kom først i mål av jentene. Hun var veldig fornøyd med dagens innsats.

- Siden jeg var eneste jente i klassen min, hadde jeg en plan om å komme inn som første jente. I tillegg hadde jeg et lite mål om å slå Ida Heggvold og det klarte jeg, sier hun med et smil.

Ida Heggvold ble nummer to av samtlige jenter og kjørte i mål et par minutter etter Maren.

- Det var veldig artig å sykle i løypene. Det gikk greit helt til siste biten etter nedkjøringen, da ble det veldig vått og det nådde meg helt opp til hoftene. Men løypene er artige og det er nesten bare terreng og det liker jeg, sier Skreen Vognild.

- Hvordan er det å vinne på hjemmebane?

- Det er utrolig artig. Artig når det er så mye publikum, sier hun.

Beholder ledelsen i Superenern

Mats Johan Hårstad vant klassen M20-29 og holder fortsatt ledelsen om å bli Superener. For å bli Superener må du delta i alle fire konkurransene og å være best sammenlagt av alle de fire arrangementene.

Håkon Ishoel lå på 2. plass før dagens ritt, men på grunn av en tidlig punktering, måtte han bryte.

Se bilder øverst i artikkelen!