Fotball

Oppdals herrer har hatt en god vårsesong i 6. divisjon, og har fortsatt noenlunde los på opprykksplassen. Selv om all fornuft tilsier at Utleira kommer til å vinne serien komfortabelt, så ønsker oppdalingene å henge med til siste spark på ballen er tatt.

- Vi ønsker å beholde andreplassen, og vi ønsker å nærme oss Utleira litt. Det er viktig å henge på, i tilfelle de snubler litt i høstsesongen, sier Pål Morten Fossen, lagets trener.

Utleira leder tabellen med 24 poeng på åtte kamper. Det betyr åtte strake seiere og vanvittige 62–7 i målforskjell. Oppdal følger på andreplass, med 19 poeng etter ni kamper, og en målforskjell på 50–21. Bak følger Melhus 2 med 19 poeng og Gauldal med 18.

- Det er ett lag som skiller seg ut. Vi må prøve å få en god start på høstsesongen, mot Gauldal førstkommende mandag og Klæbu i neste kamp. Klarer vi det så henger vi på, sier Fossen.

Ikke alle vil rykke opp

Målsettingen før sesongen var opprykk. I alle fall blant enkelte av spillerne. Men Fossen mener det er en litt delt spillergruppe på akkurat det spørsmålet.

- Noen av spillerne uttalte før sesongen at vi skal prøve å rykke opp. Men det er kanskje ikke mange nok som ønsker det, og vi bærer litt preg av det. Det blir utfordringer når det ikke er full enighet, sier han.

Laget trener sammen med juniorlaget midt i uken. På fredager er det egen seniortrening, som vanligvis trekker ti til tolv spillere.

- Vi har ikke en superstor stamme, men vi klarer å stille lag til hver kamp. I slutten av sommerferien har vi fått trent godt, og folk synes det er artig å være med. Det skal være sosialt, og vi har en fin gjeng, sier Fossen.

Kan få tilbud

Nå handler det om å vinne mest mulig, og se hvor laget havner til slutt. Det kan dukke opp muligheter til opprykk, selv om det ikke blir opprykksplass iutgangspunktet.

- I vinter fikk vi jo tilbud om å beholde plassen i 5. divisjon, men da hadde vi måttet spille i Nord-Trøndelag, med nærmeste bortekamp på Stjørdal. Det var ikke aktuelt. Jeg vet ikke hvor stor sjansen er for å få et slikt tilbud i år, men det er jo en av grunnene til at det er lurt å gå for andreplassen, sier treneren.

truls.lereggen@opdalingen.no

45451163