Lørdag gikk det virkelige startskuddet for årets Premier league-sesong, da mitt lag Everton gjestet Molineux og Wolves. Og jeg innrømmer glatt at jeg var skeptisk på eget lag før kampen. Everton har på ingen måte levert i preseason, med unntak av i første omgang av kampen mot Valencia, hvor laget leverte leken og god angrepsfotball, slik Marco Silva ønsker det.

Heldigvis maktet de å heve seg til alvoret startet. Wolves gikk, som forventet, ut i hundre, før Everton etter hvert tok over.

Mannen som stjal overskriftene etter kampen var vår nye lynving, Richarlison. Signeringen vi ifølge "fotballeksperten" Paul Merson ødela markedet med, da vi henta ham for rundt 40 millioner pund i sommer. Samtidig var det tydeligvis helt innafor at Chelsea og Liverpool henta keepere(!) som kosta det dobbelte. Vi ødela også markedet, da vi henta VM-helten Jordan Pickford for 35 mill i fjor (just saying).

Richarlison leverte en strålende kamp. Ikke bare scoret han to mål, der det andre var av høy, høy klasse. I motsetning til Romelu Lukaku, jobbet brasilianeren også steinhardt og uselvisk defensivt, han tok alle de defensive løpene og han hjalp sin makker på venstresiden, Leigton Baines, hele kampen gjennom - noe Baines åpenbart har savnet siden Steven Pienaars skadeproblemer startet i 13/14-sesongen.

Kombinasjonsspillet de to imellom minte også litt om det vi ble så bortskjemt med, da Pienaar fortsatt var blå. Baines anno 2018 minte nesten om Baines anno 2011 og han var direkte involvert i begge våre mål.

Det ble altså en oppløftende start på sesongen. Så skal det kanskje ikke så mye til, etter å ha lidd seg gjennom et år med Koeman og big Sam. (jam)