I høstferien reiser Oppdal J17 til Barcelona, hvor de skal delta i en fotballturnering. 2000-årgangen har vært med på cupen tidligere og de skryter av opplegget.

– Dette blir en helt ny opplevelse for oss. Vi skal spille utenfor Norge og vi kommer til å møte andre lag. Dette blir utrolig spennende, sier Synne Vollan, som er kaptein for J17.

Roger Vollan er en av lagets trenere og han forteller at dette kommer til å bli en uke med fokus på det sosiale og sportslige.

– Fra trenersiden er det viktig å ha ei gulrot å se fram til. Jentene er veldig cupinteressert og det er veldig artig å reise på cup med dem, sier han.

Men det koster å skulle delta på en cup som dette. Bare selve turen koster rundt 120.000 kroner. Vollan forteller at de hadde noen penger i kassa fra før av, men tirsdag og onsdag neste uke vil de reise rundt i hele Oppdal å samle inn tomflasker.

– Vi foreldre skal kjøre rundt med hengere også skal jentene ringe på å spørre om tomflasker. Vi kommer til å starte rundt fem på ettermiddag. Deretter skal vi frakte det til lageret på Domus, hvor vi skal sortere, pakke og sende flaskene. Om folk har lyst til å komme direkte til lageret, så setter vi stor pris på det også, sier han.

Grunnen til at de ønsker å samle inn penger, er fordi at de ønsker å få ned egenandelen, slik at alle har mulighet til å være med.

– Det økonomiske skal ikke være en hindring, sier de.

– Hvordan tror dere det kommer til å gå på cupen?

– Vi har store forventninger om at vi skal være blant de beste. Vi er et cuplag og vi vet hva vi er gode for, sier kapteinen.

– Det kommer til å bli en tøff turnering og en stor utfordring for jentene, sier Vollan.