Oppdal fjellmaraton vokser, og i år var det hele 828 deltakere til start. Margrete Vognild Blokhus, daglig leder i Enern, var strålende fornøyd der hun sto i målområdet og tok i mot deltakerne.

- Det startet med felespilling i Gjevillvassdalen klokken 8 i dag tidlig, vi har ti nasjonaliteter til start og alle koser seg. Vi kan ikke slappe av før alle er i mål, men det er så artig å få vist frem bygda på denne måten, sier Blokhus.

Ikke alle har klart å fullføre årets løp, og Enern-personalet har måttet trå til oppe i fjellene.

- Noen får det tøft og vi må hente noen løpere. Vi har ett tilfelle der vi må ha litt ekstra hjelp. Men det er ikke noe alvorlig, og vi har godt drillet mannskap, sier hun.

Hun mener det ikke kan bli bedre enn denne dagen, med strålende vær og stor deltakelse.

Sverre Solligård fra Strindheim vant halvmaratondistansen. Også han er strålende fornøyd med opplegget.

- Dette var et kjempefint løp. Jeg har egentlig ikke løpt noe særlig i oppdalsfjella før, så det var nydelig. Men man får ikke tid til å nyte omgivelsene så veldig mye, men dette frister til gjentagelse. Så jeg kommer nok tilbake neste år for å forsvare dette, sier Solligård.

Solligård satte ut i et høyt tempo, og allerede etter rundt fem minutter ble han løpende alene.

- Det var bare å holde sin egen fart, og ta bakkene som de kom. Jeg synes jeg hadde bra kontroll hele veien, selv om den siste halvtimen ble tung. Det er variert løype hele veien, men det var veldig greit å få avsluttet med nedoverbakke. Alt i alt var det helt supert ui dag, sier han.

Favoritten Johan Bugge vant Fjellmila.