Slo vertsnasjonen i første kamp

Lag Minera skifer ved en tidligere anledning.   Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press/AP

Sport

Det norske curlinglaget tok en komfortabel seier i første kamp i den nye "Curling World Cup" i kinesiske Suzhou. I kampen mot vertsnasjonen vant Steffen Walstads mannskap 4-2 onsdag ettermiddag norsk tid.

Norge ledet 4-0 etter de fire første omgangene, og hadde full kontroll resten av kampen. Neste kamp er mot Sverige tidlig torsdag morgen norsk tid. Laget består, i tillegg til Walstad, av Markus Høiberg, Magnus Nedregotten og Magnus Vågberg.

Også OL-medaljørene Kristin Skaslien og Sander Rølvåg deltar, som Norges mixed double lag i turneringen. Skaslien og Rølvåg fikk en tøff start på turneringen, og måtte se seg slått av kanadiske Kirk Muyers og Laura Walker. Den kampen endte 9-5.

Formatet for turneringen er dobbel serie i to grupper, der gruppevinnere går videre til finale på søndagen. For herrene har det norske laget havnet i gruppe med Kina (Jialing Zang), Sverige (Niklas Edin) og USA (Greg Persinger).

Skaslien og Rølvåg har på sin side havnet i gruppe med Canada (Laura Walker og Kirk Muyres), Sverige (Therese Vestman og Robin Ahlberg) og Russland (Maria Komarova og Daniil Goriachev).