Curlingdronningen ble oppdalsambassadør

Ordfører Kirsti Welander overrekker blomster og et glassfat laget av Benth Owesen til den nye oppdalsambassadøren, Kristin Moen Skaslien.   Foto: Jan Are Melgård

Sport

Vinterens store idrettskvinne fra Oppdal, Kristin Moen Skaslien, ble fredag kveld utnevnt til årets oppdalsambassadør under åpningen av Fjell- og fårikålfestivalen ved Oppdal kulturhus.

Skaslien, som vant bronse i mikspar (curling) sammen med samboeren Magnus Nedregotten i vinterens OL i Pyeongchang, var blid som ei sol og nesten litt rørt, da hun mottok ambassadørtittelen.

- For en ære. Selv om jeg dessverre ikke bor i bygda lenger, så har jeg hatt en fantastisk fin oppvekst her. Jeg har spilt og trent mye curling i hallen på Oppdal og jeg vil rette en stor takk til alle som har hjulpet meg på veien, sier hun og trekker frem både hennes mor, trener Ole Ingvaldsen og mange fler.

Kirsti Welander og Kristin Moen Skaslien smiler til kamera etter overrekkelsen.  Foto: Jan Are Melgård

 

Det passer også ekstra godt at nettopp Skaslien mottar en slik ære under nettopp Fjell- og fårikålfestivalen, etter å ha tatt OL-medalje sammen med sin samboer.

- Jeg kjente Magnus fra før, men det var faktisk under Fjell- og fårikålfestivalen at forholdet vårt utviklet seg til mer enn bare vennskap, sier hun til latter fra de oppmøtte.

Oppdalsambassadøren benyttet også anledningnen til å oppfordre alle andre oppdalinger til å følge drømmene sine.

- Det er bare å stå på og jobbe hardt, så kan alle nå målene sine. Når jeg klarte det, kan også du klare det. Tusen takk for prisen. Det er en stolt oppdaling som står her foran dere, nå.

Etter at seremonien var overstått, var det fortsatt en smørblid Kristin Moen Skaslien som slo av en prat med Opdalingens utsendte.

Kirsti Welander overrekker et glassfat fra Benth Owesen til bronsevinneren fra vinterens OL, Kristin Moen Skaslien.  Foto: Jan Are Melgård

 

- Det er en stor ære å motta denne prisen her. Oppdal betyr utrolig masse for meg, så det er stort.

- Det kan vel ikke kalles noe sjokk, etter den vinteren du har hatt?

- Det var et eventyr, hele fjorsesongen, smiler hun.

- Når fikk du vite at prisen ble din?

- Det var Stein Mellemseter som ringte meg på mandag og spurte om jeg kunne komme oppover. Da hadde jeg allerede booka meg togbillett hjem på Fjell og fårikålfestivalen. Så lenge det ikke krasjer med noen curlingturnering, så drar jeg alltid hit når det er Fjell og fårikål.

- Hva er planene dine for helga?

- Det blir vel Aftersau i morgen og så skal jeg gå rundt og se litt på det som foregår.