Tapte finalen i Barcelona

Jentene har tatt seg til finalen i den internasjonale turneringen i Barcelona.   Foto: Nina Skarsem

Sport

Oppdal J17 spilte i dag finale i en fotballturnering i Barcelona. Det endte med tap 0-3 for det tyske laget Pohlheim.

Veien til finalen inneholdt litt dramatikk, og en spesiell avslutning på gruppespillet i går kveld. Fem minutter før slutt i siste kamp lå oppdalingene an til å ryke ut av cupen. Men et forferdelig uvær førte til strømbrudd fem minutter før slutt.

- Vi lå under 2–0 da lyset på banen gikk. I løpet av stansen i spillet ble det oppdaget at det spanske laget hadde for mange overårige spillere. Dermed ble vi tilkjent seieren 2-0, og det ble stor stemning i gruppa, sier trener Hans Ivar Klefstad.I turneringen spiller oppdalsjentene i kategorien under 18. Det er lov til å ha med to overårige spillere, det spanske laget hadde med fem.

Dermed var det klart for semifinale onsdag. Den skulle startet klokken 10.30, men der trakk motstanderlaget seg, også det et spansk lag. Det betyr finale senere onsdag. Da venter enten tysk eller færøysk motstand.

- Det blir bare spekulasjoner hvorfor det laget trakk seg. Det var litt synd at det ikke ble semifinale, vi er jo her for å spille fotball. Men det blir stas å spille finale, sier Klefstad.

Spillerne får nå nyte noen fritimer i utkanten av Barcelona. Tirsdag ble det endelig lit bading og soling også, etter at oppholdet har vært preget av litt dårlig vær.

Det har også blitt tid til å se seg litt rundt.  

- Det er først og fremst en sosial avslutning på sesongen, og jentene får tid til noe annet enn bare fotball også. Det har vært litt shopping og sightseeing også. Det er helt supert å være her, og alle storkoser seg, avslutter treneren.