- Deilig å endelig kunne spenne på seg skia

Sport

Forrige uke ble snøen som har vært lagret i Kåsen lagt ut i løypene. Selv om skigruppa ikke fikk det været som de håpet på, så de kunne produsere kunstsnø, har de likevel fått til en solid løype på 1,5-2 kilometer.

Lørdag var det flere skientusiaster som hadde tatt turen til Kåsen for å ta sin første tur på langrennsski. Halvard Killingberg (15) og Jonas Vognild (16) synes det er godt å endelig være i gang med en ny skisesong.

- Dette har vi ventet lenge på, sier de til Opdalingen.

For Halvard var dagens tur hans fjerde på kort tid. I tillegg til at han har fått testet løypene i Kåsen, har han også vært i Storlidalen.

- For meg er dette min første tur på langrennsski denne sesongen, sier Jonas.

Til vanlig konkurrerer de i skiskyting og i langrenn. De gleder seg begge til at årets sesong skal starte for fullt.

- Årets sesong kommer til å bli tøff. Til neste år blir det Hovedlandsrenn på hjemmebane og det gleder jeg meg til, sier Halvard.

- For meg er det NM som peker seg ut. Det er mange gode som går fort på ski i min klasse, så jeg skal prøve å gjøre det beste jeg kan, sier Jonas.

- Hva synes dere om at skigruppa klarer å få til tidlig sesongstart?

- Det er veldig bra. Det er mange utenfor Oppdal som kommer for å gå på ski her og det er et bra tilbud, sier de.

I tillegg til utøvere fra Oppdal IL, var det flere store klubber utenfor Oppdal som hadde tatt turen. Molde og omegn, Buvik IL, Strindheim og Heimdal var også til stede i Kåsen.

Ane Hagset Stavnesli (17) og Sara Bråten (16) fra Molde hadde tatt turen for å lade opp til skiskyttersesongen.

- Hovedsaken for at vi er her er for å kunne trene mest mulig på snø. Jeg er her ganske ofte før sesongstarten, siden vi har hytte her, sier Ane.

De synes det er gode forhold i løypa, men at minusgradene natt til lørdag gjorde løypa hard.