Nå er Hovden klar for å ta i mot alpinentusiaster

Hovden. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.   Foto: Arkivfoto

Sport

Oppdal skisenter kunne i dag, på selvete julaften, spre den positive nyheten om at Hovden og Vangslia til topps hadde åpnet for sesongen.

Det har kommet en del snø de siste dagene før jul, som gjorde at skisenteret fikk til å åpne Hovden og toppen av Vangslia.

- Når det gjelder forbindelsesløypene mellom anleggene (Hovden og Stølen og mellom Hovden og Vangslia) har vi dessverre for lite snø til å kunne åpne disse til jul. For at vi skal klare å åpne disse løypene i juleferien trenger vi snøbyger og nordvest, skriver Oppdal skisenter på sine nettsider.

I tillegg er 2,5 kilometer med løype tråkket i Kåsen.

Skiløypa langs Skarvatnet og videre fra Skardalen parkering inn til Langtjønna er også tråkket opp. Dale maskin, som tråkker løypene, melder om fine forhold langs Skarvatnet, men videre mot Langtjønna er det partier uten snø.

- Foreløpig er det for lite snø til å utvide løypenettet, men det er meldt nordvest og snø på julaften, skriver Dale maskin på sine Facebook-sider.

I tillegg er det oppkjørte løyper fra Storlidalen til Tovatna. Det er også nykjørte skiløyper i Rennebu, både på Berkåk, Ulsberg, Innset og Gisnadalen