- Vi har en fin stigning i antall deltakere

Sport

Da er alpinsesongen i gang for alvor og Oppdal Alpin klubb arrangerte i dag sitt eget «Sesongstarten» i Vangslia skianlegg. I dag skulle det konkurreres i storslalåm og slalåm for U12 og eldre og storslalåm/superslalåm for U10 og yngre.

Rennet er kvotekvalifisering for U13/14 til Landsfinalen og for U16 til Hovedlandsrenn for Sør-Trøndelag Skikrets. I tillegg til Oppdal Alpin klubb, var det flere klubber tilstede i Oppdal i dag. Freidig SPK, Surnadal IL, Ørsta IL, Heming, Kjelsås IL, Rival SPKL, Inderøy IL, IRS Oslo, Rælingen sportsklubb, Ørskogfjell skilag, Molde og omegn IF, Stranda IL, Rauma alpinklubb og Volda T og IL var alle representert i Vangslia.

- I dag var det rundt 150 påmeldte deltakere og det synes vi er veldig gledelig. Det er flere som er med i år enn i fjor og enn for to år siden. Vi har hatt en veldig fin stigning de siste årene, sier Birger Lie til Opdalingen.

Han synes det er godt å være i gang med en ny sesong.

- Det har blitt mye trening i jula på oss, hvor vi har fått mange turer her i Oppdal. Vi har i tillegg vært på Juvass, Bjorli og i Sverige, men det er veldig godt å komme i gang på hjemmebane, sier Lie.

Timon Haugan er for tiden hjemme i Oppdal og han deltok også i «Sesongstarten».

- Hvor mye betyr det for de yngre alpinistene at han er til stede og viser seg fram?

- Det betyr en god del, ihvertfall når de ser han og får treffe han. For klubben betyr det alltid noe at han prioriterer dette. Det er artig å se at de som lykkes og som tar steget kommer tilbake til moderklubben for å inspirere andre. Timon er en jordnær og en veldig trivelig kar og det passet veldig bra at «Sesongstarten» gikk av stabelen mens han var hjemme, sier Lie.

På nyåret venter flere konkurranser for utøverne i Oppdal Alpin klubb. I tillegg skal de arrangere to store arrangementer på hjemmebane; fartsuka fra U12 og oppover i februar og Erik Haaker-cup senere i år.