- Alpinmiljøet er inne i en god trend

Sport

I helga gikk Bjorlirennene av stabelen ved Bjorli skisenter. Arrangør var Rauma alpin.

Rundt 20 unge oppdalsalpinister tok turen for å delta.

- Med alle foreldrene som var med i tillegg, så ble det en bra gjeng. Noen overnattet og deltok både lørdag og søndag, mens andre kjørte tur/retur og var med en av dagene. Forholdene var helt supre. Det var uvant mildt, men arrangørene begynner å bli så dyktige nå, at det ikke gjør så mye. Løypene var saltet og godt preparerte, sier Birger Lie i Oppdal alpin.

Han er glad for å se hvor godt det gror blant den yngre garde i Oppdal alpin.

- Vi har hatt bra økning i de yngste klassene, både her i Oppdal og hos de andre klubbene. De største klassene er 11- og 12-årsklassene. Det er veldig positivt. Alpinmiljøet er inne i en god trend for tiden.

Lie er en av ildsjelene som holder alpingruppa i gang. Han stiller på dugnader, han fotograferer og sender inn til pressen, noe som uten tvil bidrar til å gi klubben mer medieoppmerksomhet.

- Jeg ble egentlig engasjert i klubben som forelder, men har nå blitt mer som en altmuligmann. Jeg er ikke noen alpinist og har ikke noen formell rolle, men jeg liker å fotografere og være med på dugnad, sier Lie.

Med Bjorlirennene overstått, er 2019-sesongen nå i gang for fullt. Førstkommende helg skulle de unge alpinistene egentlig til Trondheim for å delta på Freidig ILs Helenes Cup, men rennet ble utsatt.

- Det kommer jevnt og trutt med renn for de yngste framover, deriblant flere på Vassfjellet. Og så ser vi selvfølgelig fram til å arrangere FIS-renn og Hovedlandsrenn i løpet av vinteren. Jeg tror det blir en fin sesong, sier Lie.