- Jeg gir meg aldri, sier Silje Øyre Slind etter fredagens 5. plass i NM

Sport

Silje Øyre Slind fryktet for ikke lenge siden at sesongen kunne være over for hennes del. Fredag kom det derfor en svært kjærkommen opptur i NM, da Øyre Slind slo tilbake etter tung periode.

Langrennsløperen fra Oppdal gikk seg til finale på sprinten i Meråker. Der ble hun nummer fem etter å ha vært svært offensiv underveis.

-Dette var i hvert fall bedre enn det har vært før i vinter. Kroppen svarer, og da var det artig å gå heat igjen, sier 29-åringen til Opdalingen.

Silje Øyre Slind ble nummer 5 i fredagens NM-sprint.  Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

 

Øynet du en medalje underveis?

-Jeg hadde et lite håp, men jeg vet jo at de andre er harde på dette oppløpet, smilte Slind.

For ikke så lenge siden var situasjonen atskillig mer dyster. Hun slet med en kropp som ikke lystret og mer konkret muskulatur som ikke på noen måte var optimal med tanke på å gå fort på ski.

Derfor betydde fredagens opptur mye for Oppdalsløpeen.

- Dette var veldig godt etter en tung periode. Det føles bra når det løsner litt, smilte rekruttlandslagsløperen.

Hvor tungt har det vært?

-Det har vært ganske svart. Kroppen har ikke respondert, det har vært tungt å trene, og jeg har ikke hatt noe overskudd. Jeg har hatt vondt i musklene, og det var en periode jeg trodde sesongen kom til å ryke, men plutselig gikk det bedre, sa Oppdal-jenta.

Silje Øyre Slind fikk en skikkelig opptur da hun kom helt til finalen i fredagens NM-sprint i Meråker.  Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

 

Viljen har det ikke skortet på.

-Jeg gir meg aldri, og da går det bra likevel, smilte hun.

Hva har du gjort for å komme tilbake?

-Jeg har prøvd å roe ned, trent mye rolig og kosa meg på ski. Jeg har prøvd å glemme skirennene og først og fremst trent bra.

Slind har blant annet også vært hos naprapat for å få hjelp til å løse de muskulære problemene hun har slitt med.

-Det er i muskulaturen det har sittet mest, og da får man ikke gått fort på ski. Dermed må man få løsnet det, så enkelt er det, smilte 29-åringen etter den solide NM-sprinten.

Lotta Udnes Weng tok litt overraskende NM-gullet i Meråker foran Kristine Stavås Skistad og Maiken Caspersen Falla.