Erstatter syk norgesmester i verdenscupsprint

Silje Øyre Slind under 15-kilometer i skiathlon lørdag formiddag på Meråker.  Foto: Ole Martin Wold/NTB Scanpix

Sport

Lotta Udnes Weng, som vant NM-gull i sprint på Meråker sist helg, har blitt forkjølet og mister dermed helgens verdenscupsprint i Lahti. Erstatter er Oppdals egen Silje Øyre Slind. Det skriver NTB.

Det skal gås individuell sprint lørdag og lagsprint søndag i den finske skimetropolen.

I kjølvannet av sist helgs overraskende NM-gull fikk Lotta Udnes Weng klarsignal til VM i Seefeld senere denne måneden. 22-åringen vant sprinten i Meråker foran Kristine Stavås Skistad og Maiken Caspersen Falla.

Deretter fulgte tvillingsøsteren Tiril Udnes Weng.

Falla, Skistad og søstrene Weng er alle tatt ut til å gå VM-sprinten i Seefeld. Hvem som får den femte og siste norske plassen der er så langt ikke klart. Utfallet av helgens renn vil være med på å avgjøre det.

Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen og Mari Eide kjemper om den plassen. Landslagstrener Ole Morten Iversen har samtidig varslet at han trolig også kommer til å ta ut en sprintreserve til mesterskapet.