- Endelig fikk jeg vist hva jeg er god for

Ingebrigt Hoelsæter kjørte knallgodt i finalerunden i Woxnadalen.   Foto: I. Hoelsæter Snowcross på Facebook

Sport

Ingebrigt Hoelsæter er tilbake på riktig spor, etter å ha kjørt i mål til en flott niendeplass i finaleheatet i SM-kvalifiseringen i Woxnadalen i Sverige.

SM står for Svensk mesterskap. I SM-kvalifiseringen kjøres det fem kvalifiseringer, der de 16 beste går til finale.

- Jeg kjørte to innledende heat, hvor jeg kom på en sjette og en niendeplass. Det holdt ikke til å kvalifisere meg direkte til finalen, så jeg måtte ut i et såkalt «last chance»-heat.

Der gikk det bedre med 16-åringen og han kvalifiserte seg til finaleheatet. Men det å kvalifisere seg gjennom «last chance» har flere ulemper.

- Du bruker veldig mye krefter på å gjøre det godt nok i «last chance», så har du bare noen minutter på deg etter du har passert målstreken, før finaleheatet starter. Du rekker egentlig bare å tørke av brilleglassene dine og er nesten utslitt før startskuddet går. I tillegg starter du på bakre rekke og får snøspruten fra alle de som starter foran deg.

Hoelsæter holdt likevel stand og kjørte godt.

- Jeg vet at folk blir slitne i løpet av finalen og da blir de ukonsentrerte. Mange kjører av løypa. Jeg lå bak og venta på at de skulle gjøre nettopp det.

Tålmodigheten lønnet seg. Hoelsæter kjørte seg til slutt opp på en finfin niendeplass, etter å ha ligget nest sist ut fra første sving.

- Det er jeg godt fornøyd med. Jeg hadde litt stang ut i de to første løpene denne sesongen, men i finaleheatet i går følte jeg endelig at jeg fikk vist hva jeg er god for. Det var godt å få kommet skikkelig i gang og se at ting begynner å falle på plass. Scooteren fra Motorhuset går dritbra. Når slike ting stemmer, så går alt mye lettere, sier Hoelsæter.

16-åringen påpeker at baneforholdene i Woxnadalen passet ham ypperlig.

- Jeg er best på teknisk vanskelige baner, så dette passet meg veldig bra. Jeg liker at banene er staupete og vanskelige.

I fjor klasset oppdalingen opp fra årsklasse 14-16 til en klasse hvor han konkurrerer mot kjørere i 20-årsalderen.

- Det er tøff konkurranse. Det skal mye til å være med og kjempe i teten.

 Hoelsæter påpeker at han aldri kunne konkurrert i denne sporten uten alle de lokale sponsorene han har i ryggen.

- Jeg vil si tusen hjertelig takk til alle sammen for at de bidrar til at jeg får oppleve dette. Det er en veldig kostbar sport å drive med og det hadde aldri gått uten dem.

Neste helg går turen til Mora i Sverige, hvor det er ny SM-kvalifisering. Deretter kommer det både Nordisk mesterskap i Finland, flere SM-kvalifiseringer og Midt-norsk cup.