Rennbyggen svømmer i medaljer

Sport

I helga gikk Midt-norsk mesterskap i skiskyting av stabelen i Grong. Rennebu stilte med flere utøvere i forskjellige aldersklasser og kunne reise hjem med mange medaljer i bagasjen.

- Det har vært en bra helg, konstaterer Eli Hårstad, som i hovedsak var med som forelder i helga, men som også sitter i styret for Rennebu ILs skigruppe.

Bare medaljefangsten i seg selv, beviser at Hårstad har et poeng.

Nora Ytterhus (J13) kunne reise hjem med to gullmedaljer, Jonas Uv Værnes vant både gull og bronse (G13), Guro Ytterhus (J15) vant gull og sølv, Torild Eggan (J15) tok sølv, mens Ingeborg Smestu Holm (18) vant to bronsemedaljer. Guro Ytterhus fikk også et diplom for god skyting med 10 av 10 treff søndag.

- Det som er så spesielt i Rennebu, er at vi har så mange jenter med i skiskyting. Vi hadde med fire jenter i klassene under de som konkurrerer om medaljer også, i tillegg til at vi har to andre aktive jenter som ikke deltok i helga. I de andre klubbene er det gjerne motsatt – det er flere gutter, sier Hårstad.

Hun skryter av miljøet i skigruppa.

- Vi har et veldig spesielt miljø. Det er langt å kjøre til Grong, så vi har overnatta rett ved stadion i hele helga. Ungene elsker disse helgene, mye på grunn av det sosiale. Vi bor sammen, spiser sammen og er sammen veldig mye. Nå er vi på tur hjem og har akkurat passert Steinkjer. Når vi kommer til Stjørdal skal vi stoppe og spise middag på Egon. Du ser hvor mye det betyr for ungene, sier hun.

Hårstad skryter av arrangementet og fasilitetene i Grong.

- Det er et kjempefint stadion og så var vi heldige med været. Alt det har bidratt til at vi har hatt en fantastisk fin helg.