Uslåelige Rennebu rykket opp til 1. divisjon

Håvard Hårstad Meslo, her etter å ha scoret i en kamp mot Kolstad 2 i 2018.  Foto: Jan Are Melgård

Sport

Rennebu IL har dominert stort i 2. divisjon i Futsal denne sesongen. Lørdag spilte de sesongens tre siste kamper mot Tiller, Tiller 2 og Tiller 3 i Charlottenlundhallen.

Oransjetrøyene vant samtlige kamper i årets serie, med en målforskjell på 100 plussmål, og rykker opp til førstedivisjon.

- De svakeste lagene som er med, er selvsagt ikke veldig sterke. Det høres nesten ikke ut som noen prestasjon, men det var med et par gode lag. Tiller trener futsal og er gode og Byneset er solide, så dette kom ikke av seg selv, sier trener Håvard Hårstad Meslo.

Rennebu-gutta dominerte og vant hver eneste kamp i årets futsalsesong. Her har de mottatt trofeet som beviser at de vant ligaen. Tormod Østerås, Erlend Haugerud Gorset og Ola Håker Stavne var ikke tilstede da bildet ble tatt.   Foto: Privat

 

Rennebu har selv ikke hatt en eneste futsaltrening denne sesongen.

- Vi har to fotballtreninger i uka i fotballhallen på Storås, så er det noen spillere som har lyst til å spille futsal også. Futsalen fungerer som et supplement til fotballen utenfor sesong. Det er artig, sier Meslo.

Også i gårsdagens kamper vant Rennebu med relativt store sifre. Kampen mot Tiller 2 bydde på en skikkelig utfordring, forteller Meslo. Der lå Rennebu under med 2-0, men klarte å snu det til 2-4.

De to siste kampene endte henholdsvis 9-1 og 8-2 til Rennebu.

Med årets futsalsesong bak seg, rettes fokus nå for fullt mot sesongstarten i fjerdedivisjon. Rennebus første kamp er mot Svorkmo på Berkåk lørdag 6. april.

Rennebu har allerede gjort unna én treningskamp mot tredjedivisjonslaget Orkla. Kampen endte 3-3.

- Vi har kommet greit i gang med oppkjøringen. Kampen mot Orkla var en fin gjennomkjøring. De stilte med to forskjellige ellevere, som besto av både tredjedivisjonsspillere og rekrutter.

Håvard Hårstad Meslo og hans nye trenerpartner Pål Morten Fossen, som forlot Oppdal for å trene Rennebu på nyåret, har hatt en fin start på samarbeidet.

- Vi fungerer godt sammen. Nå gjelder det bare å fortsette forberedelsene til 6. april. Vi skal spille flere treningskamper. Kolstad, Stjørdals/Blink og Trønder-Lyn er spikra, kanskje får vi smetta inn en til om banen på Berkåk blir klar tidsnok.

Orkla og Kolstad (begge 3. divisjon) har begge lovet Rennebu å stille med gode lag.

- Stjørdals/Blink stiller med rekruttlaget, som helt sikkert er et bra fjerdedivisjonslag, mens Trønder-Lyn er et femtedivisjonslag vi møtte i fjor.

- Møter dere Trønder-Lyn for å trene angrepsspill?

- Det er en tanken det ja, men vi må også trene angrepsspill mot lagene fra høyere divisjoner.

Meslo ser nå fram til det han tror blir en tøff sesong i fjerdedivisjon.

- To av fire lag som rykket opp i fjor gikk rett ned igjen. Det er ikke bare bare å etablere seg i fjerde, men vi håper så klart at det skal gå.