- God læring for alle tre

Sport

Dag to av NM i alpint er godt i gang og i dag skal det konkurreres i slalåm for både damer og herrer. I går var både Ylva Tone Riise Falksete og Guro Hestad Vognild uheldige, da de begge kjørte ut i andre omgangen av storslalåmen.

Guro ble sjekket av helse etter at hun falt, men hun kjørte ned for egen maskin. Hun forteller til Opdalingen at det går bra med henne, men at låret hadde fått seg en kakk.

I utgangspunktet skulle hun stille til start i dag, men fallet i går gjorde at hun måtte trekke seg fra slalåmkonkurransen.

Ylva er ferdig med sin første omgang og hun er inne topp 30. Hun ligger på en 29. plass, 5.30 bak lederen Kristin Lysdahl. I andre omgang kjørte Ylva inn til en 23. plass og dermed klartre hun noen plasser fra første omgangen.

I herreklassen lå Fredrik Møller på en 44. plass etter 1. omgang. Han lå 5.27 bak Bjørn Brudevoll, som leder slalåmen for herrer. Han kjørte bedre i andre omgangen og endte topp 30, på en 29. plass. Henrik Kristoffersen tok slalåm-gullet.

Steingrim Falksete er tilstede i Hemsedal og han forteller at både Ylva og Fredrik har kjørt middels gode løp.

- Begge klarer ikke å slappe av og kjører med høye skuldre. Men dette er veldig bra trening for dem begge, sier Falksete til Opdalingen.

Både for Guro, Fredrik og Ylva er det å kjøre i NM fin læring. De er fortsatt unge og har mange år foran seg.

- Alle har vunnet FIS-renn i løpet av den siste tiden i Norge. De må lære seg å kjøre med lave skuldre som de gjør i de rennene. Men det er klart at NM er noe helt annet, med TV og droner. Størrelsen på det er veldig stort, sier han.