Norge tok sin første seier i curling-VM

Steffen Walstad i aksjon for Norge.  Foto: WCF / Jeffrey Au

Sport

Norge slo Nederland 9-4 i sin sjette kamp i curling VM for menn i Canada natt til onsdag. Det var lagets første seier i mesterskapet.

Det unge laget til skip Magnus Ramsfjell har hatt en bratt læringskurve i VM, og derfor smakte det nok ekstra godt at de kunne få med seg en seier også etter mange harde tak tidlig i mesterskapet. Nederland kom best i gang i Lethbridge og tok det første poenget i den første omgangen, men allerede i omgangen etter tok Norge to poeng.

Det norske laget plukket poeng jevnt og trutt og, det ble to poeng både i omgang åtte og ni. Dermed ga nederlenderne opp foran den tiende og siste omgangen.

Norge er plassert på 10.-plass etter seks spilte kamper med fem tap og én seier. Laget er uten sjanse til å avansere til semifinalen.

Canada topper alene og er eneste ubeseirede lag. De har vunnet alle sine seks første kamper.

Japan, Sveits og Sverige har alle seks seirer og ett tap.

Tap mot Italia

Skip Magnus Ramsfjell og hans lag går fra tap til tap i curling-VM. Tirsdag ble det 4-10-tap mot Italia etter at motstanderen tok fem poeng i åttende omgang.

Norge hadde tatt poeng i to runder på rad før katastrofeomgangen som avsluttet kampen. Nordmennene ga opp da Italias skip og Joël Retornaz og lagkameratene økte ledelsen til seks poeng.

Tapet var det femte på fem VM-kamper for Ramsfjells lag. Juniorlaget kvalifiserte seg for mesterskapet i Canada ved å vinne NM og har fått et tøft møte med de beste seniorlagene internasjonalt.

Tidligere i turneringen har Norge tapt 4-10 mot Sveits, 6-9 mot Japan 5-11 mot Sverige og 2-10 mot vertsnasjonen Canada.

Foruten Ramsfjell spiller Michael Mellemseter, Jørgen Myran, Andreas Hårstad og Steffen Walstad for Norge.

Canada og Sveits topper VM-tabellen med fem strake seirer. Sverige og Japan har like mange seirer, men har også tapt hver sin kamp. Norge og Sør-Korea er eneste lag uten seier så langt.

I fjor var Walstad skip for det norske laget som da ble slått ut i kvartfinalen i VM.