Får fornyet tillit på kvinnelandslaget

Kari Øyre Slind.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sport

I dag ble det klart hvilke utøvere som får plass på elitelandslagene i langrenn for den kommende skisesongen.

Kari Øyre Slind har vært fast på elitelaget for kvinner de siste årene. Hun har gjort en god figur i Tour de Ski og har flere gode plasseringer internasjonalt. Også under NM har oppdalingen tatt flere medaljer de siste sesongene.

- Kari hadde en god sesong i fjor og hun hadde for første gang på lenge fått forberedt seg godt til fjorårssesongen. Sammenliknet med tidligere år, hvor hun har slitt med skader og sykdom. Hun har levert stabilt gode resultater i sesongen som var og hadde flere topp ti resultater. Vi går fortsatt å venter på den dagen da alt klaffer, men vi har stor tro på at den kommer i årene som kommer. Hun er selvskreven på laget og distansegruppa den kommende sesongen, sier landslagstrener Geir Endre Rogn.

Nå har Øyre Slind fått fornyet tillit på elitelaget og er klar for nok en sesong på øverste nivå.

Norges Skiforbund har tatt ut følgende løpere på elitelandslagene i langrenn til 2019/20-sesongen:

Menn allround: Didrik Tønseth (Byåsen), Emil Iversen (Varden Meråker), Hans Christer Holund (Lyn), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Niklas Dyrhaug (Tydal), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Sjur Røthe (Voss) og Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen).

Menn sprint: Eirik Brandsdal (Kjelsås), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Pål Golberg (Gol), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Sondre Turvoll Fossli (Hokksund), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn), Mattis Stenshagen (Follebu).

Kvinne elite: Therese Johaug (Nansen), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Heidi Weng (BUL), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Kari Øyre Slind (Oppdal), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Mari Eide (Øystre Slidre), Tiril Udnes Weng (Nes), Ragnhild Haga (Åsen), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Lotta Udnes Weng (Nes) og Anna Svendsen (Tromsø).