Timon Haugan er tilbudt plass på B-landslaget

Timon Haugan er tilbudt B-status på de norske alpinlandslagene.  Foto: Katrine Silseth Naas

Sport

Norges skiforbund gjør forandringer på inndelingen av landslagsplasser for alpinister og de forskjellige klassene får i samme slengen nye navn. Oppdal Alpins Timon Haugan har de siste sesongene representert europacuplaget. I år er han tilbudt plass på B-landslaget som én av fem utøvere.

A-landslaget er hvor de virkelige storkanonene er oppført, med navn som Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen på laget.

Skiforbundet forklarer endringen på sine hjemmesider:

«Landslagsuttaket for kommende sesong er basert på en ny inndeling, og de tidligere europacup- og verdenscupstatusene får dermed nye navn. For neste sesong innfører forbundet A-, B- og C-status i laguttaket. Forskjellen mellom grupperingene går på rangering. For å gi en utøver A-status kreves det topp 15 rangering i én disiplin, B-status krever topp 30-rangering, samt trenervurdering, mens C-status er resten av utøverne som blir uttatt på lag.»

Følgende kjørere har fått tilbud om B-status til den kommende sesongen:

* Sebastian Johann Foss Solevåg, Spjelkavik IL

* Jonathan Nordbotten, Ingierkollen/Rustad Slalåmklubb

* Bjørnar Neteland, Fana IL

* Timon Haugan, Oppdal alpin

* Lucas Braathen, Bærums Skiklub