Ble tildelt ettertraktet pris for andre år på rad

Seniorspillerne gjorde nærmest rent bord i 2018 og ble belønnet med Rennebu idrettslags Lagspris.

De som spilte kamper for A-laget i 2018, og som var til stede på Frambanen da Lagsprisen ble delt ut var: B.f.v, Erlend Gorseth, Arne Gunnes, Anders Olsen, Petter Sandhaugen, Tormod Johnson Eggan, Aslak Nyvold, Magnar Gunnes, Jo Andreas Flå, Asle Olav Næss, Jørgen Hoel. F.f.v: Øystein Østerås, Daniel Sæther Flå, Ole Gunnes, Håvard Hårstad Meslo, Christian Ilvang (kaptein), Ola Andreas Hoel, Stian Merket.  Foto: Jan Inge Flå

Sport

Umiddelbart etter at kampen mellom Rennebu og Sverresborg var over 16. mai, tok styremedlem i Rennebu idrettslag, Kjetil Værnes, mikrofonen ute på gressmatta. Her ble spillerne kalt frem for å motta hver sin glasspokal, som en anerkjennelse fra styret etter den eventyrlige sesongen de gjennomførte i fjor.

Med et par hundre entusiastiske supportere som vitner, ble A-laget tildelt Rennebu idrettslag sin Lagspris for 2018. Det er, så vidt vi vet, første gang samme lag mottar prisen to år på rad.

Som nyopprykket, heftet det en viss usikkerhet til hvordan Jutulan ville takle et nivå opp, men ganske tidlig i sesongen ble det klart at de ville komme til å kjempe helt i toppen, og da innspurten nærmet seg, stod kampen om seriemesterskapet og opprykk til 4. divisjon, i realiteten mellom to lag.

Lørdag 29. september 2018 ble en merkedag i rennebufotballen. Denne dagen ble Tolga-Vingelen slått hele 7-2 på kunstgrasbanen på Berkåk, samtidig som nærmeste utfordrer Nidelv, tapte i Brekken.

Seriemester

Dette betød at Rennebu, også kalt Jutulan og oransje samba - kjært barn - var klar for 4. divisjon, og det etter å ha gjort oppholdet i 5. divisjon så kort som mulig.

Rennebu A-lag spilte 18 seriekamper i 5. divisjon i 2018. De vant 15, spilte én uavgjort og tapte to kamper. De målkåte spillerne fant nettmaskene 81 ganger, mens et gjerrig forsvar slapp inn 29. Dette gir en målforskjell på pluss 52.

Kretsmester

Avdelingsseieren betød at laget også spilte om kretsens pokal. I møte med de andre avdelingsvinnerne, gjentok de oransje og svarte like godt bedriften fra 2017, og ble, i likhet med å vinne serien, kretsmestere for andre år på rad.

Futsalmester

Rennebu meldte sesongen 2018/19 for første gang på lag i Futsalserien, og da siste spark var gjort i 2. divisjon Trøndelag, viser statistikken at Jutulan er minst like utilnærmelige på parketten som på kunst- og naturgresset.

14 kamper, 14 seire og nøyaktig 100 plussmål betyr opprykk også her, dermed blir det Futsal i 1. divisjon, neste vinter.

Vi kan altså konkludere med at seniorene hadde en forrykende sesong i 2018. De gikk til topps i sin avdeling i 5. divisjon, med påfølgende opprykk til 4. divisjon, de vant finalen i kampen om kretsens pokal.

Og selv om sesongen ikke var ferdig før vi skrev 2019; de vant like godt debutsesongen i futsal også, og det på suverent vis.

Gauldalscupen

Legger vi til at Rennebu gikk til topps i herreklassen i Gauldalscupen 2018 for andre år på rad, noe de fulgte opp med å ta sin tredje strake seier i år, kan vi trygt si at Rennebu A-lag er en fortjent mottaker av Rennebu idrettslag sin Lagspris for 2018.