Astrid Øyre Slind suveren to dager på rad

Imponerte i staking opp Lysebotn.

Både Astrid Øyre Slind og Andrew Musgrave vant sine klasser i Blink Classic onsdag og torsdag.  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sport

For første gang ble det avviklet egen konkurranse i staking Lysebotn Opp torsdag. Astrid Øyre Slind fra Oppdal var raskest. Dermed vant hun for andre dag på rad. Onsdag var hun overlegen på kvinnenes 60 kilometer. Men det tette programmet tok på.

– Nå er jeg helt tom, helt utladet, sa vinneren.

Hun var over ett minutt foran Emilie Fleten på annenplass. Justyna Kowalczyk ble nummer tre.

Ny seier til brite

I herreklassen var Andrew Musgrave sterkest og tok sin andre seier på like mange dager. Langløpsspesialisten Morten Eide Pedersen fulgte deretter, mens Sjur Røthe ble nummer tre.

Musgrave fikk en luke ned til konkurrentene. Han var glad det ikke ble en spurt.

– Den siste kilometeren var jeg helt ferdig. Om de hadde vært rett bak meg hadde jeg ikke hatt nubbesjanse i en spurt. Jeg var så ferdig på slutten. Akkurat da jeg kom i mål trodde jeg at jeg skulle dø. Alt gjorde så vondt, sa vinneren.


Astrid vant søsterduellen klart. Nå venter beintøft løp: – Det blir knallhardt

Astrid Øyre Slind var i en klasse for seg i onsdagens 60-kilometerrenn på rulleski.- Jeg er gira på å ta nye steg

Kari Øyre Slind trives aller best når hun får trene og slappe av på hjemmebane.