Sikret bronsemedaljen etter høydramatisk kamp

Norge med tre oppdalinger på laget vant bronsefinalen mot Korea.

Eirin Mesloe og Wilhelm Naess har sammen med Harald Skarsheim Rian og Ingvild Skaga tatt bronse i curling-VM mixed.  Foto: WCF / STEPHEN FISHER

Sport

Bronsefinalen mellom Korea og Norge i curling-VM i mixed ble av det spennende slaget. Lagene fulgte hverandre tett fra den første omgangen. Korea ledet på et tidspunkt 4-1, men Norge utliknet forspranget til 4-4 og før den åttende og siste omgangen skulle kampen avgjøres. Korea ledet 5-4 før omgang åtte.

Men etter to tapte bronsefinaler på rad i VM, skulle det endelig lykkes for det norske laget. De tok to poeng i den siste og avgjørende omgangen og vant kampen 6-5 og sikret seg dermed edelt metall fra mesterskapet.

Sist et norsk lag til VM-medalje i mix-klassen, var i 2015.