Kari Øyre Slind ble nummer 12 på dagens 10 km

Denne helga er langrenssesongen for alvor i gang, med den tradisjonrsike nasjonale sesongåpningen på Beitostølen.

Kari Øyre Slind ble nummer 12 på dagens distanse på Beitostølen.   Foto: Katrine Silseth Naas

Sport

Fredag gikk startskuddet, da klassisk sprint sto på programmet. Både Kari og Silje Øyre Slind tok seg greit videre fra prologen, men begge røk ut i kvartfinalen. Kari var dog veldig nært å avansere til semifinale.

I dag var det klart for 10 km klassisk, og Kari Øyre Slind endte som nummer 12 på denne distansen, 2 minutter og 23 sekunder bak vinneren, Therese Johaug. Silje stilte ikke til start på 10-kilometeren.

Suveren Johaug

Therese Johaug måtte finne seg i å være storfavoritt i forkant av 10-kilometeren, og hun innfridde. Hun endte over minuttet foran Heidi Weng, som ble nummer to. 18 år gamle Helene Marie Fosseholm imponerte og ble nummer tre.