Skienern er avlyst

Avgjørelsen er tatt: Det blir ikke Skienern i 2020.

  Foto: Truls Lereggen

Sport

Arrangørene av Skienern har nå bestemt at det populære skirennet ikke vil gå av stabelen i 2020. Rennet skulle ha gått lørdag 4. april.

«Bakgrunnen for avgjørelsen er usikkerheten som råder med hensyn til løypesituasjonen i Oppdal og den økonomiske risiko vi har som arrangør. Det har ikke lyktes oss å få på plass tilstrekkelig forutsigbarhet for å kunne gjennomføre arrangementet.


- Skienern har vært samlende for bygda. Det slår nå sprekker

Å avlyse Skienern er en avgjørelse som satt langt inne for styret til Enern Oppdal AS og for arrangørene fra Snøhetta IL.

 

Skienern har vært arrangert hvert år siden 2009, og har vært et fantastisk utstillingsvindu for Oppdal og regionens vakre natur. Arrangementet har også vært en viktig inntektskilde for idretten i Oppdal, som derigjennom har fått muligheter for barne- og ungdomsaktiviteter.

Det er uheldig at dette rammer alle som er glad i å gå på ski – enten det er fastboende, hyttefolk eller andre tilreisende. At Oppdal mister et arrangement som gir så mye positive opplevelser er bare trist, og vi beklager dette overfor deltakere, alle frivillige som har stilt opp gjennom alle år, næringslivet i Oppdal, våre samarbeidspartnere og alle som er glad i Skienern. Vi velger å se fremover, og konsentrerer oss nå om Sykkelfestival og Fjellmaraton», skriver arrangørene i en pressemelding.


- For reiselivet i Oppdal er det veldig trist at Skienern er avlyst

Det sier daglig leder Steinar Furnes i Visit Oppdal til Opdalingen.