Silje slo Kari i Holmenkollen

Silje Øyre Slind endte på en 14.plass på lørdagens tremil i Holmenkollen. Lillesøster Kari ble nummer 25.

Silje Øyre Slind ble nummer 14 på lørdagens tremil i Holmenkollen. Her er hun avbildet under NM på Konnerud.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sport

Det ble svensk seier etter at Frida Karlsson spurtslo Therese Johaug i Holmenkollen lørdag. Det var den svenske ungjenta sin første verndescupseier i karrieren, men Johaug avgjorde likevel verdenscupen totalt. Det er nå ikke teoretisk mulig at noen tar igjen jenta fra Dalsbygda innen sesongslutt.

Både Kari og Silje Øyre Slind stilte til start på tremila, og det var Silje som gikk best av de to, og endte på en 14.plass. Hun var 50,7 sekunder bak Karlsson i mål. Kari kom i mål som nummer 25, 3 minutter og 50 sekunder bak den svenske vinneren.

Berusede ungdommer skapte problemer

Selv om det på forhånd var advart mot å møte opp med tanke på korona-smitte, hadde en del tiskuere tatt turen likevel. Mange ungdommer var så beruset at de ikke greide å ta vare på seg selv, og mange av disse var igjen veldig lettkledde.

- Ungdommene blir beskrevet som lettkledde. Mange er ikke kledd for å være ute i marka hvor det er snø og kaldt, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

- Enkelte områder blir beskrevet som et utested. Tidligere var bråket mer spredt, men ettersom løypa er kortere i år, er folkemengden mer konsentrert, legger Solberg til.

Politiet ba foreldre om å oppsøke sine barn og kartlegge tilstand og eventuelt sørge for at de kommer seg hjem.

30 frivillige fra Røde Kors var også til stede i Holmenkollen. De hadde tidlig lørdag ettermiddag bistått et titalls mennesker, hvorav flere unge og berusede.

– Ingen er alvorlig skadd, men mange mindreårige er overstadig beruset og klarer ikke ta vare på seg selv. Vi har båret flere av dem ut av marka og inn på behandlingsstasjonene våre. De blir hentet av foreldrene, eller så kjører vi dem hjem, sier vaktleder Anders Oustrup i Oslo Røde Kors til NTB.