Til uka skulle plussgradene komme og våren endelig begynne å røre på seg. Men istedet venter meteorologene opptil 30 centimeter snø de nærmeste dagene.

Uka som kommer preges nemlig at en veldig skiftende værtype. Allerede natt til søndag begynner den første snøen å komme på Sørlandet og i Rogaland. Snøværet vil deretter fortsette innover i landet.

Trøndelag

For Midt-Norge og Trøndelag ser det litt bedre ut, men også her er det fare for mer snø.

På mandag meldes det for Trøndelag bris omkring øst, på kysten nordøstlig frisk bris. Snø i indre strøk, ellers oppholdsvær. Om kvelden avtagende nedbør.

For fjellet i Sør-Norge meldes det østlig bris, frisk bris utsatte steder. Snø. Fra om ettermiddagen nordøstlig bris. Stort sett oppholdsvær.

På tirsdag får Møre og Romsdal og Trøndelag mye det samme været; Skiftende bris, nordøst frisk bris på kysten av Sunnmøre. Stort sett pent vær. Tisdag kveld blir det nordvest bris og kan hende enkelte sluddbyer eller snøbyer i ytre strøk av Trøndelag. Dette melder yr.no

Både i Agder-fylkene og på Østlandet kan man vente seg opptil 25–30 centimeter snø de nærmeste dagene. I tillegg vil det i Agder blåse mellom 15 og 20 meter i sekundet natt til søndag, altså opp til sterk kuling.

Underkjølt regn

Yr.no har allerede advart mot vanskelige kjøreforhold i Rogaland og i Agder. Mye skyldes at det er store muligheter for at nedbøren disse stedene kommer som regn lengst sør i Rogaland og i Vest-Agder. Regnet vil deretter fryse til is på bakken og føre til svært glatte veier.

Samme obs-varsel omfatter Telemark, Østfold og Vestfold.

På steder der temperaturen ligger rundt null eller går over i pluss, vil nedbøren for det meste komme som regn i lavereliggende strøk.

– Det kommer til å bli ganske vått. Nedbøren starter som snø, men går over til sludd og regn utover kvelden de fleste steder. Da får vi underkjølt regn, og det kan bli svært glatt og vanskelige kjøreforhold også her, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt i Oslo til yr.no.

Kulde

Utover i uka hvil temperaturene først bevege seg litt oppover, mens mot helgen igjen vil det bli ganske kaldt, med mellom 10 og 30 minusgrader om natta. Innlandet vil få de kaldeste temperaturene.

I Nord-Norge og nordlige deler av Trøndelag vil det være kaldt og tørt, men med enkelte snøbyger.

NVE melder samtidig om snøskredfare av styrke tre – betydelig fare – søndag og mandag i områdene i Indre Sogn, Voss, Hallingdal, Hardanger og i Vest-Telemark.