I forbindelse med at Mr Gay Europe ble arrangert i Stockholm og Oppdal sommeren 2016 ble det laget en mini-serie på fire episoder som nå er tilgjengelig på strømmetjenesten Vimeo.

Første episode handler finner sted først og fremst i Stockholm, mens resten av episodene finner sted i Oppdal.

I andre episode våkner gutta opp til første dag i Oppdal i Vangslia fjellandsby. Klikk på videoen øverst i artikkelen.

- Dette er som å bo i en Disney-film, kommenterer én av deltakerne etter at deltakerne får et overblikk over Oppdal etter å ha ankommet med buss fra Stockholm sent kvelden før.

I samme episode besøker gutta gravfeltet på Vang der de får møte en svært engasjert guide Anne-Lise Fløttum, de møter ordfører Kirsti Welander, gjennomfører skriftlig eksamen og gjennomfører et knallhardt motbakkeløp opp ved Stølen.

Oppdal-reklamen slutter ikke der; i tredje episode besøker gjengen Rauøra og tester badevannet, de besøker en seter der Nina Eithun ønsker velkommen og der gutta selv må skaffe melk til kaffen fra kuene på setervollen, samt at de gjennomfører et moteshow på Auna-senteret med gjesteopptredener av bygdefolk fra Oppdal.

I fjerde og siste episode er også Oppdal med som hovedaktør, men i denne episoden får deltakerne også besøke Nidarosdomen og får en helt spesiell velkomst av biskop Tor Singsås.

Serien er en internasjonal produksjon med fotograf fra Belgia, både programleder og kommentator er fra England, mens det er Leoh Production fra Oppdal som har klippet serien og Julie Flatmo står for musikken til traileren til TV-serien. Oppdal kommune ved formannskapet har også bidratt med økonomisk støtte til serien.

Viewpoint Snøhetta: Deltakerne fikk også oppleve Dovre under oppholdet i Oppdal.