Tidligere denne uken ble det klart at Hanne Mjøen fra Oppdal er en av Urørt-artister som skal opptre på P3 sin egen scene på Slottsfjellfestivalen.

- Da jeg fikk beskjeden hoppet jeg i taket! Det blir utrolig gøy å spille der, jeg gleder meg masse, forteller hun til Opdalingen.

NRK P3 har blitt en viktig samarbeidspartner for Slottsfjellfestivalen over mange år, og også i sommer vil NRK P3 ha sin egen scene på fjellet. Her ryddes det blant annet plass til et utvalg helt ferske band, som skal få glede Slottsfjell-publikummet gjennom de fire festivaldagene.

Blant 250 påmeldte Urørt-artister, har Slottsfjell og representanter for P3 og Urørt plukket ut noen av de mest spennende nye bandene og artistene i Norge akkurat nå.

- Etter å ha sluppet sin debutsingel «Perfect Noise» i september i fjor, høstet Hanne Mjøen inn flere gode omtaler fra blant annet Gaffa og 730.no. Singelen «U» som kom noen måneder senere ble også godt mottatt og var å finne på NRK P3 sine lister. Musikken til Hanne Mjøen er preget av store elektroniske landskap, med rytmiske elementer og en frisk pop-vokal. Med et spennende uttrykk og sterke poplåter, er hun et navn å legge merke til, skriver Slottsfjell på sine nettsider.

- Du har tidligere uttalt til Opdalingen at en av dine drømmer var å spille på en av de store festivalene. Hva tenker du om at du nå har nådd en av drømmene?

- Det er så stas å se at musikken jeg lager når ut til et større publikum, og gir meg slike muligheter. Alle drømmer er mulige å oppnå om man jobber hardt nok for det, sier Mjøen.

Selv synes hun det er stas å være en del av årets program.

- Jeg gleder meg til å spille, men gleder meg også til å se de andre artistene opptre, sier oppdalingen.

Har lyst til å vise fram hjembygda

Låta «U» ble sluppet for cirka en måned siden, og den har fått gode omtaler. Den har også blitt spillelistet på NRK P3.

- Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger, og det er kjempehyggelig å høre at folk liker låten mi. Det betyr mye.

For første gang i sitt liv har hun også vært på direktesendt riksdekkende radio, da hun var gjest i NRK P1 på kveldsåpent.

- Jeg har aldri vært på direktesendt riksdekkende radio før, så det var både skummelt og gøy, sier hun.

- Har du noen planer om å få til noen konsert i Oppdal?

- Jeg har veldig lyst til å holde konsert i Oppdal, og håper jeg kan få det til om ikke så altfor lenge. Jeg vil vise frem hjembygda mi til bandet mitt, sier hun.

For oppdalingen blir planene framover å skrive låter, øve, spille konserter og å fortsette å jobbe med musikken.