Gruppene H/V og Arbeiderpartiet ved Bjørn Rogstad kom med forslag om å bytte ut første setning i formannskapets innstilling med: "Rennebu kommunestyre godkjenner intensjonsavtalen som inngår mellom Rennebu og Oppdal kommuner 4. mai 2016 som grunnlag for videre arbeid med eventuell sammenslåing av kommunene".

Det kom i tillegg to tilleggsforslag fra Ola T. Lånke (Krf). De ble enstemmig vedtatt.

2. avsnitt etter 2. setning: "Også andre aktuelle forhold, eksempelvis tilknytning til regionale samarbeidsordninger, bør så langt som mulig avklares i den samme prosessen".

Nytt 4. avsnitt:"Det er viktig at innbyggerne i kommunen holdes løpende orientert om alle aktuelle spørsmål knyttet til evt. sammenslåing fram mot folkeavtemningen".

- Glad jeg bor i Rennebu

Eli Krogstad (felleslista Høyre og Venstre) gjorde det klart under møtet at hun går for å slå sammen Rennebu og Oppdal til en større kommune.

- Jeg er veldig glad for å være fra Rennebu og jeg er glad for at jeg bor i Rennebu. Men jeg er også glad for at jeg bor nære Oppdal og vi i Rennebu skal være glade for at det ikke er lang reisevei til Oppdal. Det er et handelssentrum der, og er det noe jeg ikke får tak i her i Rennebu, så kan jeg bare ta turen til Oppdal, sier Eli Krogstad.

Oppdal er et av tre regionsenter i fylket, og Krogstad mener Rennebu kan være med å styrke posisjonen sør i fylket og sammen kan kommunene konkurrere mot de to andre sentrene i Trøndelag.

- Rennebu har også mange gode kvaliteter. Det er lenge siden vi har sett et slikt pågangsmot og optimisme i landbruket, og det er mange unge bønder som har tro på framtiden og at de skal produsere mat. I tillegg har vi Orkla og mange fine grender med aktive innbyggere. Skole, idrettsanlegg og kulturliv har vi også og det flytter ingen plass. Det skal blomstre også i framtiden, sier Krogstad.

Hun legger også til at Rennebu og Oppdal har mye til felles. E6, jernbane, hyttenæring, Nasjonalparken Næringshage, interkommunalt samarbeid og Nerskogen.

- Det hadde vært utrolig deilig å få slettet kommunegrensen på Nerskogen og fått en stor grend, sier hun.

- Vi har vært en lillebror til Oppdal. Går vi for sammenslåing, så ser jeg for meg at vi skal være interessert i å få til ting sammen, sier Krogstad.

Politikeren ber samtidig innbyggerne i Rennebu å stole på det som blir lagt fram og ha tillitt til det som har bltt lagt fram så langt.

- Stå fram

Endre Lien (Sp) var også enig med Eli Krogstad.

- Det er på høy tid at flere av politikerne står fram og sier sin oppfatning av kommunereformen, sier Sp-politikeren.

Lien er også opptatt av at det nå ikke må bli en dødperiode fram mot folkeavstemming 12. september.

- Det er nå vi må på banen og gå ut med kunnskap og informasjonen til innbyggerne, slik at de er best mulig rustet til de skal til stemmeurnene, sier han.

Ordfører Ola Øie (Ap) sa til kommunestyret at han personlig ikke hadde tatt noen standpunkt i saken.

- Det har vært veldig vanskelig og det er både positive og negative argumenter med å skulle slå seg sammen eller ikke, sier han.

Rådmann Birger Hellan redgjorde for prosessen og mente det hadde vært gode samtaler mellom Oppdal og Rennebu både om intensjonsavtalen og om forslag til fordeling av jobbene i den nye kommunen.

Slik ble det endelige vedtaket:Rennebu kommunestyre godkjenner intensjonsavtalen som inngår mellom Rennebu og Oppdal kommuner 4. mai 2016 som grunnlag for videre arbeid med eventuell sammenslåing av kommunene. Formannskapet velges som Rennebu kommunes medlemmer i felles arbeidsgruppe.

Denne avtalen ligger til grunn for videre arbeid fram mot folkeavstemming 12. september 2016. Også andre aktuelle forhold, eksempelvis tilknytning til regionale samarbeidsordninger, bør så langt som mulig avklares i den samme prosessen. Funksjons- og stillingsfordeling mellom kommunene og kommunenavn skal være avklart før folkeavstemming før 12. september. Endelig vedtak om evt. sammenslåing mellom Oppdal kommune og Rennebu kommune fattes i kommunestyret 22. september 2016.

Formannskapet gis fullmakt til å ta nødvendige avgjørelser forut for at det gjennomføres folkeavstemming (funksjonsfordeling, kommunenavn m.v).

Det er viktig at innbyggerne i kommunen holdes løpende orientert om alle aktuelle spørsmål knyttet til evt. sammenslåing fram mot folkeavtemningen”.

Innstillingen med de foreslåtte endringene ble enstemmig vedtatt.

Dermed utsetter Rennebu det endelig valget om de skal slå seg sammen med Oppdal eller ikke. De skal først gjennomføre folkeavstemmingen 12. september før det endelige vedtaket skal fattes 22. september.