Under nominasjonsmøtet til Arbeiderpartiet Sør-Trøndelag i dag, ble oppdalingen enstemmig valgt som 5. kandidat.

- Nå har vi faktisk tidenes sjanse til å få inn noen på tinget. Vi har i lang tid hatt veldig gode målinger, forteller Torve til Opdalingen.

- Det er en veldig stor tillitserklæring å bli valgt. Jeg er veldig ydmyk, og når et fylkeslag med nesten 2000 medlemmer har lyst at du skal stå på 1. plass, er veldig stas, sier han.

Tidligere har det vært tradisjon at AUF-kandidaten får den utsatte 5.-plassen på lista. I flere målinger siste to årene har 5.-plassen vært inne som fast.

- Alle er enige, fra Røros til Malvik. I tillegg har det blitt snakket veldig positivt om AUF-kandidaten rundt om i de forskjellige lokallagene, så det er veldig stas, sier Torve.

For oppdalingen er det nå jobben starter.

- Jeg har planer om å besøke samtlige kommuner i Sør-Trøndelag, og jeg har allerede gjort ferdig halvparten nå før jul. Jeg kommer til å finne ut hva som er viktig for folk og hva de er opptatte av, sier han.

- Jeg er mest opptatt av at man skal kunne bo i hele Sør-Trøndelag, og uansett hvor man bor, så skal man ha tilgang på bolig, arbeid og skole. Dette er mine kampsaker, sier Torve.

Torve forteller at selv om han er valgt av Sør-Trøndelag, så tror han Oppdal kommer til å dra nytte av situasjonen.

- Jeg er jo fra Oppdal, og det kan for eksempel bli lettere for bygda å kjempe om statlige arbeidsplasser for eksempel, sier han.

Han synes det er veldig stas at Stein Kjartan Vik og Olav Skjøtskift har planer for å etablere et landbasert oppdrettsanlegg for fjellørret. Med et landbasert oppdrettsanlegg for fjellørret til 470 millioner kroner, vil Stein Kjartan Vik og Olav Skjøtskift sysselsette 50 årsverk i Oppdal.

- Dette er en helt syk ide, og som Oppdal ikke kan stå for alene. Men det kan være gull verdt for Oppdal og sysselsetting, sier han.

Torve forteller at de nå er ferdig med nominasjonsmøtet og at de skal over på de ordinære sakene. Men oppdalingen lover at nominasjonen skal feires.

- Det kommer til å bli en liten markering av starten på den lange valgkampen, sier han.