Torsdag var det elevene på Oppdal videregående skole sin tur til å ta juleferie. Men før ungdommen og de andre ansatte kunne dra hjem, var det en felles tradisjonell avslutning i skolens kantine.

Dagen startet med grøtspising og musikalske innslag. Etterpå ble det delt ut diplomer og gaver til elever som har deltatt i Abelkonkurransen, Fysikkolympiaden og Biologiolympiaden.

- Ingen skoler nord for Dovre har så mange deltakere i konkurransene som Oppdal videregående skole. Til å være en så liten skole er det kjempebra, forteller rektor Torkild Svorkmo-Lundberg til Opdalingen.

- Definitivt årets julegave

Spenningen var aller størst da rektoren leste opp to navn som er trukket ut til å bli med på tur til Uganda for å åpne nye brønner. Totalt 25 elever meldte seg på til å bli med på turen.

Eirunn Horvli i 2HO og Mona Alver Krogen i 3ID er de heldige OVS-elevene som får reise til Uganda i mai. Som tidligere er det lærer Gunvor Gustavsen som skal bli med på turen.

- Jeg ble litt sjokkert da jeg hørte navnet mitt. Jeg hadde ikke sett for meg å bli trukket ut. Dette blir kjempespennende, sier Horvli til Opdalingen.

Alver Krogen hadde nesten glemt at hun hadde meldt seg på turen. Hun ble derfor veldig glad for å vinne.

- Jeg har alltid hatt lyst til å oppleve andre land der man ikke har det så bra som oss. Det er definitivt årets julegave, smiler idrettsfageleven.