Lørdag kveld er det klart for Les Misérables i Rennebuhallen. På scena i bygdas storstue står en salig blanding av vante folk og amatører, og den eneste profesjonelle skuespilleren og sangeren som er med på Rune Skjoldens helt spesielle bursdagsfeiring, er Tuva Børgedotter Larsen.

- Han er klin gær'n, og da mener jeg i positiv forstand, sier Tuva og tenker på det relativt heftige apparatet hennes tidligere lærer har satt i gang.

Hun synes også det er helt enestående hvordan rennbyggen stiller opp på stuntet.

- Det er så flott å kjenne på at vi gjør dette sammen. Her kommer folk rett fra jobb, i kostymer, og står timevis på scena. Det er så fint å oppleve at de synes dette er stas å være med på, sier hun, oppriktig begeistret over sambygdingenes dugnadsånd.

Begeistret

Sceneartisten avviser at hun føler seg som en stjerne blant amatører. Hun lar seg heller begeistre over hva de tidligere 10. klassingene presterer, når de nå gjør comeback på scena, nok en gang under Rune Skjoldens entusiastiske regime.

- Det skal noe til å stå på scena foran så mye folk. Det som skjer er rett og slett vakkert, ja, jeg er faktisk litt nyforelsket, sier hun som i sin tid spilte tittelrollen da "Annie" ble satt opp som skolemusikal.

Siden den gang har karrieren tatt av, og nylig ble det kjent at Tuva Børgedotter Larsen vil ha en av hovedrollene når oppsetningen av Så som i himmelen på Oscarsteatern i Stockholm får sin premiere på høstparten.

Ble rørt

Men altså, for henne føles en opptreden i Rennebuhallen på en måte som å komme hjem. Hun føler at kvelden i hjembygda kommer til å bli noe helt spesielt, både for aktører og publikum.

- Etter øvelsen torsdag kveld, ble jeg rørt. Rørt over at en sånn herlig blanding av folk i alle aldre stiller opp, og hvor bra de er, alle sammen. De gunner på, noe som både varmer, inspirerer og imponerer meg, sier hun. Og mener det.

Hos mamma og pappa på Hæverstølen, har de gamle strømpene hun brukte da hun som ungdomsskoleelev gestaltet Annie, blitt funnet frem igjen, og vil også få sitt comeback lørdag kveld. Det er nesten så ringen er sluttet.

- Dette er i hvert fall en utrolig fin måte å oppleve hjembygda si igjen, sier hun.

Litt av en bursdag

Tuvas kolleger i Stockholm lurte fælt da hun fortalte hva hun skulle være med på, og undret seg storligen over at noe slikt i det hele tatt er mulig i ei lita bygd. Masse unge solister, flere kor og fullt orkester - og så selveste Les Misérables, liksom.

- De syntes det var litt av en bursdagsfeiring jeg skulle være med på. Men tenk da, ei lita bygd som får til dette, med så mange aktører involvert, og at det i tillegg er solgt så mange billetter, sier hun.

Musikalversjonen av Så som i himmelen har urpremiere på Oscarsteatern 13. september. Før den tid skal Tuva delta i Korsvikaspillet, før prøvene for alvor kommer i gang i Stockholm i slutten av juli.

Men først gjør hun altså comeback på scena i Rennebuhallen, denne gang i rollen som Fantine i det som er blitt en av verdens mest populære musikaler.

En omfattende oppsetning hun synes det er helt spesielt å få være med på, og som lett kan måle seg med det som skjer i Sør-Korea.

- Dette er også stor sport, fastslår Tuva Børgedotter Larsen.