"Bak enhver gal mann, er det en dame som har gjort ham slik". I det Skjoldenske hjem er det et annet ordtak som gjelder.

– Rune er god på regning, Herborg er god på beregning. Det er slik det fungerer hjemme hos oss, sier Herborg Skorpe Skjolden, ler sin trillende latter, og forklarer;

– Rune har mange gode ideer, og så er jeg realisten.

Hverdagen er tilbake, også for Herborg og Rune Skjolden, og det etter ei helg det vil gå frasagn om i lang tid fremover. Da lokalavisa uanmeldt dukker opp, er det fruen i huset som åpner. Gemalen er visstnok på et eller annet styremøte.

Prosjekt Les Misérables har tatt mye tid for ekteparet, men Herborg presiserer at det er gemalen som virkelig har lagt ned arbeid i galskapen.

– Han har brukt desidert mest timer på dette, men har aldri klaget. Jeg vet jo at så lenge han koser seg, er det bare å kjøre på. Jeg er bare sparringspartneren hans, sier hun med stor grad av understatement.

Samtlige 900 publikummere i Rennebuhallen på den sagnomsuste bursdagsfeiringen, fikk servert kaffe og kaker. Og aktører i kor og orkester fikk nyte en velsmakende middag mellom generalprøve og forestilling. Slikt krever organisering. Og beregning.

– Det ble igjen omtrent ei skuffkake, sier beregneren.

Herborg vil først og fremst takke for velvilligheten fra alle involverte, det gjelder både kakebakere og alt mulig annet.

– Vi kunne aldri gjort dette alene, og at det er jeg som får blomsten er jo nesten flaut. Saken er at vi alle var en del av det, og det beste er at alle syntes det var kjekt, sier hun.

Rune Skjolden feiret altså runddag med en spektakulær kveld i Rennebuhallen. Nå lurer mange på hva han kan finne på til 60-års dagen, og tenkte vi det ikke;

– Dette må du ikke skrive, men jeg tror vi slipper å vente så lenge på neste prosjekt. Sier sparringspartneren.