Fredag 4.3.1988

30 år med sport

3. mars 1958 åpnet den 36 år gamle Bjarne Grøseth sportsforretning i Oppdal. Faren Gustav hadde drevet sykkelverksted siden slutten av tjue-tallet, et verksted Bjarne overtok drifta av ei tid før sportsbutikken ble åpna. Den spartansk utstyrte forretninga den gangen står i skarp kontrast til det fargerike utvalget av all verdens sportsartikler som i dag preger den eldste sportsbutikken i Oppdal. – Det har vært ei kolossal utvikling. Nå må en nesten gå kurs for å følge med, sier Bjarne, som nå lar sønnen Gunnar overta butikken.

I dag er konkurransen på markedet hard. Den gangen var det bare Olav Odden som drev sportsforretning, i kjelleren på Grøseth-kaféen. - Det var jo ikke det miljøet rundt ski og alpint som det er i dag, så salget av alpinski var ikke all verden de første årene, sier Bjarne. Derimot solgte Bjarne mye motorkjøretøy.

Torsdag 1.3.1951

Inge Krokann

fortel dette i eit brev til bladstyraren: I Larvik trefte eg for ein månad sidan ein triveleg oppdaling som eg ikkje kjende før: Anders Engen, smed på jernbanen der. Og dagen etter ein annan oppdaling i Porsgrunn - elev på den tekniske skulen der: var det Jon (det er nok Leif) han heitte, tru? Han var i allefall sonen hans «Ola elektrikkar på Risom», etter det eg fekk det til.

Torsdag 5.3.1942

300 lærere innkalles til arbeidstjeneste

Det ble forleden gjennom Kirkedepartementet meddelt at de lærere som ulovlig hadde meldt seg ut av Norges Lærersamband og som ikke innen 1. mars hadde tilbakekalt sin utmelding, vilde bli avskjediget og måtte være forberedt på å bli innbeordret til samfundsmessig arbeid i Nord-Norge eller andre steder. I samhøve hermed innkaller i disse dager Socialdepartementet 300 lærere til kropsarbeid.

Fredag 5.3.1937

Oslofrokosten

Med tilslutning fra en rekke organisasjoner har Opdal bondekvinnelag gått til å arrangere et møte med demonstrasjon av Oslofrokosten. Om dagen vil det bli skolebarnsprogram, og om kvelden vil det bli møte for voksne. Foruten korte taler vil det bli servering av Oslofrokosten, film o.s.v. Det vil bli et både interessant og lærerikt møte som vi vil anbefale på det beste. Det oplyses at det ved demonstrasjoner er blitt praktisk talt 100 % tilslutning fra skolebarnas side. Noe som skulde tale for sig selv. Demonstrasjonen begynner onsdag 10. mars i Opdalshallen.

Torsdag 6.3.1952

Oppdal avdeling

av Motorførernes Avholdsforbund er stiftet på et møte på Opdal Turisthotel. 23 medlemmer ble innmeldt. Til styre ble valt Martin H. Engelsjord, formann, Hans Flaten, varaform., Ingebrigt Strand, kasserer, I. H. Toftaker og M. J. Stavå. Varamenn Ola A. Ålbu og Torbjørn Lauritsen.

Torsdag 3.3.1938

Tomtehandel

Tannlæge Asphaug og Bakermester Teksum har av sakfører Klems dødsbo kjøpt den tomten som ligger bent overfor Bjerklund og straks ovenfor Teksums hotell. Det var som bekjent om grensene til denne tomta det var slik stor strid om for noen år siden. Klem førte som bekjent sak med 3 av sine naboer. Han tapte mot samtlige.

Torsdag 5.3.1942

Opdaling som ordfører i Rennebu

Innenriksdepartementet har løst den nåværende ordfører i Rennebu kommune, Erik Myrmo, fra hvervet. Etter hva Adresseavisen vet å fortelle er opdalingen, skogeier Inge Clett Mull oppnemt som ny ordfører i kommunen.

Fredag 1.3.1935

Sverre Stensheim

foretok en sportsprestasjon for en tid siden som fortjener å nevnes. Da det var spørsmål om å bringe bud til Gregosen i anledning Elen Engelsjords sykdom blev han spurt om han vilde gå til Gregosen. Været var stygt og føret umulig. Men Sverre Stensheim svarte straks ja. Han reiste i 1-tiden fra Herlaug Fjøsnes forretning og kom igjen i ½ 8-tiden. Det var en strekning på over 40 km. i uføre. Denne sportsprestasjon viser at Stensheim er i besittelse av den rette sportsånd.